Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inval in Mijdrecht blijkt op basis van valse informatie

Datum: 11 oktober 2017
Bron: 0297.nl

Het was een onbeschrijfelijke en angstaanjagende ervaring voor Henri en zijn zoon. Ongeveer vier maanden geleden viel de politie onder luid kabaal zijn woning in Mijdrecht binnen. Zo'n tien gemaskerde agenten ramden de deur open, introduceerden zichzelf met flitsgranaten, dwongen Henri op zijn knieën en hielden hem onder schot. Zijn 16-jarige zoon werd uit bed gehaald en ook onder schot gehouden.

Wapens

De politie besloot tot deze inval vanwege een tip dat Henri vuurwapens in zijn bezit had. Bij de huiszoeking werden een mes, luchtdrukwapen en kruisboog in beslag genomen. Direct gaf de bewoner aan dat de wapens legaal zijn. "Mijn keukenmessen die groter waren lieten ze hangen. Verder werden er geen wapens in mijn woning aangetroffen en logisch want die heb ik ook niet. Na een gesprek met de hulpofficier ter plekke gaat de eenheid weer op huis aan". Henri en zijn zoon bleven geschokt achter. "Overmand door emoties zitten we doelloos voor ons uit te staren op de bank. En ja, er werd flink gejankt, van verdriet en enorme boosheid! Waarom wij?". Henri is veteraan en kampt met PTSS. De politie laat desgevraagd weten achter de inzet te staan. "Op basis van de bij ons binnengekomen informatie over mogelijk wapenbezit moest de politie wel het zekere voor het onzekere nemen, zeker in deze tijd van aanslagen wereldwijd. Dat achteraf bezien de wapens legaal blijken te zijn, doet daar niet aan af. Uiteraard vinden wij het ook vervelend voor de betrokkene en zijn zoon dat deze inval zo’n enorme impact op hen heeft gehad."

"Waarom haalt iemand in zijn hoofd politie-eenheden in te lichten met valse informatie? Dit kan dus iedereen overkomen! Heeft diegene dan totaal geen besef met wat dit voor een impact heeft op mij en mijn zoon?" Henri luchtte zijn hart op Facebook en kreeg veel steunbetuigingen. Toch voelde hij zich de boeman, onder meer vanwege berichtgeving op 0297.nl.

Legaal

Vorige week ontving Henri een brief van de politie. Het team dat de wapens onderzocht schreef: "Van het Openbaar Ministerie heb ik bericht ontvangen dat de bij u in beslag genomen wapens aan u mogen worden teruggegeven". Hoewel Henri niet werd aangehouden voelt de recente brief als zuivering van de laatste blaam.

Henri blijkt slachtoffer van een mogelijk moedwillig valse melding en geen dader met verboden wapens.

laatst bijgewerkt op: 11 okt 2017 17:40Family Mijdrecht

Henri in dienstHenri in dienst

Terug

Family Mijdrecht