Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Sint brengt bezoek aan De Ronde Venen

Datum: 16 november 2017
Bron:

Ook dit jaar brengt de Sint weer een bezoek aan bijna alle kernenen van De Ronde Venen. Vanwege een te druk programam zijn de bezoeken verdeeld over drie dagen. Zie het onderstaande programma voor meer informatie.

Pietendans leren voor spectaculaire aankomst van Sint in Mijdrecht

18 november - 13.30 uur

De intocht van Sinterklaas in Mijdrecht vindt zaterdag 18 november plaats op het Raadhuisplein, in samenwerking met Shopping Mijdrecht. De presentatie is ook dit jaar weer in handen van Hans van Veen .

Het voorprogramma begint om 13.30 uur en iedereen is ook daarbij al van harte welkom. Tijdens dit voorprogramma kunnen de kinderen een pietendans leren met Dansschool Nicole.

Om 14 uur zal Sinterklaas op spectaculaire wijze op het Raadhuisplein aankomen, dat mag je echt niet missen! Burgemeester Maarten Divendal zal de Sint vervolgens ontvangen op het podium. Daarna nemen Sinterklaas en zijn pieten ruim de tijd om alle kleine en grote kinderen een hand te geven en/of met hen op de foto te gaan. Ondertussen zullen de freerun-pieten en acropieten van Gymvereniging Mijdrecht hun kunsten vertonen op het podium.

Na de intocht van de Sint vinden er tot en met 5 december regelmatig leuke activiteiten plaats in het Mijdrechtse Sinterklaashuis, dat dit jaar gevestigd is in het voormalige pand van Blue's Basic, naast Koot Brillen aan het pleintje bij de Passage. Want zoals de Sint altijd zegt: Mijdrecht is te gek!

In Wilnis komt Sinterklaas met de boot

18 november - 14.00 uur

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas naar Wilnis. Dit jaar komt hij met de boot aan bij de loopbrug aan het einde van de Raadhuisstraat. Gelukkig stuurt hij de muziekpieten vooruit, zodat de kinderen tijdens het wachten lekker kunnen zingen en dansen.

Om 14 uur komt Sinterklaas aanvaren en natuurlijk is ook dit jaar de hoofdpiet er weer bij. Na aankomst loopt het hele gezelschap, samen met alle kinderen, naar het podium bij het oude gemeentehuis, waar de Sint welkom wordt geheten door de loco-burgemeester. Daarna heeft Sinterklaas weer tijd voor alle kinderen om hem een hand te geven en op de foto te gaan. Komen jullie ook? 

Pietenherrie in Vinkeveen

18 november - 17.00 uur

In Vinkeveen komen de Sint en zijn pieten zaterdag 18 november om 17 uur aan bij de zeilschool aan de Herenweg 144a. Zorg dat je er op tijd bent en vertel je ouders dat je veel beter op de fiets kunt komen dan met de auto, er is namelijk niet veel parkeergelegenheid. 

In de loop van de middag zal er al wat pietenherrie zijn in het dorp. En als Sinterklaas eenmaal feestelijk is binnengehaald, is op de parkeerplaats van de zeilschool de prijsuitreiking van de ingeleverde tekeningen. Wie nog geen kleurplaat heeft, kan die alsnog ophalen bij de Jumbo aan de Plevierenlaan of de tekening downloaden op  www.intochtsinterklaasvinkeveen.nl

Amstelhoek heet de Sint welkom met lampionnen

24 november - 18.15 uur  

Vrijdag 24 november komt Sinterklaas met de boot naar Amstelhoek varen. Vanaf 18.15 uur kunnen alle kinderen die avond een lampion ophalen in het Buurthuis aan de Engellaan 3a. Rond 19 uur vertrekt daar vervolgens de vrolijk verlichtte stoet richting de Mennonietenbuurt, voor de intocht van de Sint. Begeleid door De Steelband uit De Kwakel, die op deze avond voor de nodige Sinterklaas-sfeer zorgt.

Bij de aanlegsteiger van de familie Busker komt Sinterklaas aan wal en neemt hij plaats in de koets om samen met alle kinderen, en hun lampionnen, weer naar het Buurthuis te gaan. Daar wacht hem een warm onthaal door de burgemeester (of een van de wethouders) en de voorzitter van de Buurtvereniging. Samen met alle kinderen en de muzikanten vieren de Sint en zijn pieten daarna feest in het Buurthuis. Na afloop krijgen alle kinderen een kleine traktatie.

 

Sinterklaas maakt rijtoer door Baambrugge en rondgang door Abcoude

25 november - 11.55 uur 

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 25 november om ongeveer 11.55 uur per boot aan bij de Dorpsbrug in Baambrugge. Onder begeleiding van de Abcouder Harmonie wandelt de Sint vervolgens naar het Dorpsplein voor een welkomstwoord. Daarna volgt een rijtoer door Baambrugge, die wordt afgesloten met een receptie in dorpshuis De Vijf Bogen van 12.30 tot 13.30 uur. Alle kinderen van 9 jaar of jonger zijn hierbij van harte welkom.

Aansluitend aan dit bezoek vertrekt de Sint met zijn gevolg naar Abcoude. Hier komt de boot met Sinterklaas en de pieten om circa 14.25 uur aan bij de Voordijk/Holendrecht. Opnieuw begeleid door de Abcouder Harmonie vaart de boot vervolgens door naar de Hulksbrug, waar iedereen om ongeveer 14.35 uur van boord gaat. 

Sinterklaas wandelt daarna met zijn gezelschap naar het oude gemeentehuis. Na een welkomstwoord op het balkon begint de traditionele rondgang door Abcoude. Deze eindigt in het Piet Mondriaangebouw, waar van 15.30 tot 16.30 uur de receptie gehouden wordt. Ook hier zijn alle kinderen van 9 jaar en jonger van harte welkom!

 

'Warm zingen' voor intocht van Sinterklaas in De Hoef

25 november - 14.30 uur

In De Hoef komt Sinterklaas op zaterdag 25 november op bezoek. Alle kinderen verzamelen zich die middag om 14.30 uur op het kerkplein om met z'n allen alvast 'warm te zingen' voordat de Sint en zijn pieten rond 15 uur per boot aankomen. En daarna wordt er natuurlijk nog volop feest gevierd in De Springbok!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2017 13:38Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht