Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Flitspalen op provinciale weg N201 bij Vreeland gaan aan

Datum: 23 november 2017
Bron:

Binnenkort worden de twee flitspalen die zijn geplaatst op de N201 bij Vreeland aangezet. Deze flitspalen handhaven op overtredingen van de maximumsnelheid en door rood licht rijden. De flitspalen zijn geplaatst op de kruising met de Singel en de Loenenseweg en handhaven op 60 kilometer per uur. Bestuurders die de regels overtreden, krijgen een boete

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspalen te plaatsen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit gebeurt op verzoek van de provincie Utrecht en in overleg met de politie. Op de N201 rijdt veel verkeer te snel en door rood licht. Vooral fietsers lopen hierdoor een groot veiligheidsrisico. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag van gemotoriseerd verkeer en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Doordat ook de toegestane snelheid op de N201 in Vreeland is verlaagd van 80 km p/u naar 60 km p/u, is de verwachting dat de veiligheid op deze locatie toeneemt.

In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Zo is uitgebreid gecontroleerd of de kentekens op de flitsfoto’s goed te lezen zijn en of de juiste snelheid wordt vermeld. De palen staan 24 uur per dag aan en foto’s van overtredingen worden direct verwerkt door het CJIB. De flitspaal registreert de snelheid van passerend verkeer en legt weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht.

Om weggebruikers op de flitspalen te attenderen, worden tijdelijke informatieborden geplaatst. Na drie jaar bekijkt het OM of de verkeerssituatie op deze locaties verbeterd is en wordt in overleg met provincie en politie bepaald of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

laatst bijgewerkt op: 23 nov 2017 10:11Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting