Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Politie de wijk in voor preventief toezicht woninginbraken - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie de wijk in voor preventief toezicht woninginbraken

Datum: 19 januari 2012
Bron: www.petershotnews.nl

De Ronde Venen - Donderdagavond heeft de politie in De Ronde Venen meerdere wijken bezocht vanwege preventief toezicht voor woninginbraken.

De politie heeft bij diverse woningen een brief door de bus gedaan vanwege de onveilige situatie bij de woning. Bij een aantal woningen waren er bijvoorbeeld geen gordijnen dicht voor de ramen en kan een mogelijke inbreker gemakkelijk zijn slag slaan. Ook stonden bij een aantal woningen het bovenlichtje open waarmee inbrekers gemakkelijk de deur open kunnen hengelen. Bij één woning trof de politie zelfs huissleutels aan in de voordeur.

De politie adviseert om bewoners die 's avonds niet thuis zijn bijvoorbeeld de gordijnen te sluiten en een lampje te laten branden.

112
De politie wil benadrukken dat iedereen bij een verdachte situatie bij of rondom een woning altijd 112 mag bellen. Gebruik daarvoor absoluut niet het 0900 nummer.

Burgernet
De politie gebruikt bij verdachte situatie tegenwoordig ook Burgernet. Hiermee worden burgers in de omgeving die aangesloten zijn bij Burgernet via de telefoon of een sms op de hoogte gebracht van de situatie in de buurt. Hiermee wordt de pakkans vergroot. Ben u nog geen lid, meldt u dan aan via www.burgernet.nl.

Emailadres
De politie in De Ronde Venen beschikt ook over een eigen emailadres. U kunt hier uw algemene vragen stellen aan het wijkteam. Dat kan via derondevenen@utrecht.politie.nl.

Op de bijgevoegde fotoreportage ziet u een aantal voorbeelden van woningen die de politie bezocht heeft. De bewoners, waar de politie de kans op een inbraak zeer hoog schatte, hebben een informatieve brief gehad.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht