Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Getuige achtervolging: "Het interesseerde verdachten schietpartij niet of ze iemand zouden doodrijden"

Datum: 28 november 2017
Bron: RTV Utrecht

De auto die de politie vanmorgen vanwege de dodelijke schietpartij in Nieuwegein achtervolgde, scheurde met zo'n honderd kilometer per uur langs een druk kruispunt in Wilnis. Dat vertelt een getuige van de achtervolging aan PetersHotnews en RTV Utrecht.

De automobilist werd door de twee ingehaald. "Op het moment dat ik aan kwam rijden stond er een rij auto's te wachten voor het rode licht. We trokken daarna op en toen passeerde de auto mij met een vaartje van honderd kilometer per uur op een haar na. Er kon geen vinger meer tussen. Daarna zag ik de auto op het viaduct slippen en spinnen."

Vervolgens zag hij hoe de twee, twee auto's voor hem, tegen een auto botsten. "Ze raakten een auto met een moeder die in verwachting was en twee kinderen in de auto had, maar reden gewoon door. Met vijf politieauto's er achteraan. De vrouw had veel geluk dat ze geen letsel had en haar kinderen ook niet, maar ze had wel schade."

De getuige is geschrokken van de achtervolging. "Dit gaat boven je pet. Als je nagaat hoeveel mensen er risico lopen door dit soort randdebielen. Wie er op hun pad komt, die vermorzelen ze gewoon. Ze zijn op de vlucht en hun doel is uit handen van de politie blijven. Het interesseert ze echt niet of ze een zwangere vrouw met kleine kinderen doodrijden. Dat interesseert ze helemaal geen moer."

Volgens de man had de politie de verdachten bij Vinkeveen moeten stoppen, bijvoorbeeld met spijkermatten. "Nu liepen honderden mensen risico, want op de A2 zijn ze verder gegaan met de Wild West-taferelen. Ze deinzen nergens voor terug."

De twee zijn uiteindelijk door een arrestatieteam in Amsterdam klemgereden en opgepakt. Het gaat om twee mannen van 24 jaar oud. Een van hen komt uit Amsterdam, de ander uit Amstelveen.

Bij de schietpartij kwam de 43-jarige Nieuwegeiner Timon Badloe om het leven.

laatst bijgewerkt op: 28 nov 2017 21:52Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting