Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vijf jaar cel in hoger beroep voor dodelijke speedbootcrash Vinkeveen

Datum: 11 december 2017
Bron: RTV Utrecht

Arnoud H., de bestuurder van de speedboot die in 2014 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Vinkeveense Plassen, is in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en een vaarverbod van vijf jaar. Dat heeft het Gerechtshof bepaald. Bij het ongeluk kwamen twee mannen uit Leusden om het leven.

Volgens het Hof is het niet bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag. Wel is er voldoende bewijs dat hij onder invloed van alcohol en veel te hard heeft gevaren en bovendien geen verlichting had op zijn boot. Daarom is dood door schuld bewezen, zo oordeelt het Hof.

De straf is een jaar meer dan de rechtbank vorig jaar oplegde, maar drie jaar minder dan de aanklager twee weken geleden eiste. Het OM had twee weken geleden in hoger beroep acht jaar celstraf geëist en een vaarverbod van vijf jaar.

Ongeluk

H. ramde op 2 augustus 2014 met zijn speedboot een sloep met daarin vier vrienden uit Leusden. Twee van hen waren op slag dood, de anderen overleefden het ongeluk.

De drie inzittenden van de speedboot gingen er na het ongeluk vandoor, maar werden een dag later opgepakt. Agenten die hem aanhielden, roken dat hij drank op had. H. blies 60 ugl, maar het NFI berekende later dat het veel meer moet zijn geweest.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde Arnoud H. vorig jaar tot vier jaar celstraf voor dood door schuld. Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte ging in hoger beroep.

laatst bijgewerkt op: 11 dec 2017 15:22Week van de Ontmoeting
Terug

Week van de Ontmoeting