Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

John de Mol daagt 13-jarige Vinkevener voor de rechter

Datum: 17 januari 2012
Bron: 0297-online.nl

De schrik zit er goed in bij de 13-jarige brugklasser Joris Felix Klokkers (JFK) uit Vinkeveen. Op vrijdag de 13e vond hij in zijn hotmail inbox een e-mail dagvaarding van de advocaat van Talpa Radio B.V. (eigendom van miljardair John de Mol) dat onder andere Radio 538 en Radio 10 Gold exploiteert.
Joris heeft één grote droom en dat is ‘bekende DJ' worden (zijn grote held is Gerard Ekdom van Radio 3FM). Naast zijn school maakt Joris onder de naam JFK FM via de internet zender NOW.in enkele uren per week een radioprogramma met leuke Top 40- en housemuziek. Hij was tevens zo slim om een Twitter account en een website te maken voor zijn radioprogramma. Iedere week luisteren tientallen vriendjes en vriendinnetjes op internet naar de radiokunsten van Joris (en zijn ‘sidekicks' Frank, Nick, Kees en Levi).

Maar daar zijn de advocaten van merkenbureau Elzas Noordzij (u kent ze waarschijnlijk wel als adverteerder bij het programma Business Class van miljonair Harry Mens) het niet mee eens. Zij sommeren in een pagina's lange e-mail namens Talpa om onmiddellijk te stoppen met radio maken onder de naam JFK FM omdat het bedrijf van John de Mol sinds 1997 de ‘merken' JFK en JFK RADIO heeft vastgelegd bij het merkenregister in Den Haag en Joris met zijn radioprogramma "flagrante inbreuk maakt op de rechten van cliënte" aldus de advocaat .
Bovendien willen zij een schriftelijke verklaring ontvangen dat de 13-jarige scholier zich onthoudt van het (mis)(ge)bruiken van de naam JFK FM en zal Talpa "zich vrij voelen zonder nadere waarschuwing rechtsmaatregelen te nemen, waarbij vanzelfsprekend ook de volledige schade gevorderd zal worden".
Joris is zich natuurlijk kapot geschrokken van de keiharde en ingewikkelde advocatentaal en wil zich graag verweren tegen de aantijgingen, maar van het geld dat hij verdient met auto's wassen kan hij natuurlijk geen dure advocaat betalen.

Joris is een diskjockey in hart en nieren en wil zich daarom ook niet niet laten afschrikken. Hij kan zijn luisterende ‘fans' gewoonweg niet in de steek laten en zendt daarom aanstaande maandag gewoon zijn ‘non stop hits' programma uit tussen 15.00 en 17.00 uur, hij heet tenslotte JFK.
Directeur en eigenaar Joop Noordzij van het merkenbureau wilde desgevraagd telefonisch geen commentaar geven op de affaire.

Joris maakt zijn radioprogramma op: www.now.in/radio/jorisklokkers
Zijn zelfgemaakte website: www.jfkfm.webklik.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht