Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Al 10.000 euro voor nieuwe dierenambulance

Datum: 07 januari 2018
Bron: NH Nieuws / RTV Utrecht

De vrijwilligers van de door een brand verwoeste dierenambulance, hebben dit weekend geprobeerd zoveel mogelijk spullen te redden. Dat schrijft regionale omroep NH op zijn website. Vrijdag op zaterdagnacht ging hun busje van dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland in vlammen op. Door goed schoon te maken hopen de vrijwilligers de roetschade van zwartgeblakerde onderdelen te verwijderen.

Er is een doneeractie gestart om de dierenambulance er weer bovenop te helpen. Zondag was er 9.000 euro opgehaald. Samen met een andere inzamelingsactie komt het bedrag boven de 10.000 euro. "We moeten door. Er is maar één kant op en die is vooruit", besluit Bosman positief. "We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen." Van het geld dat binnenkomt via doneeractie.nl gaat 6% naar het bedrijf achter de site.

Vrijwilligster Mirjam Bosman heeft het busje in de brand zien staan: "We zagen politieagenten op de parkeerplaats achter ons. Toen we gingen kijken wat er aan de hand was, zagen we dat de dierenambulance in de brand stond", vertelt Bosman aan NH Nieuws. Het is nog onduidelijk of de brand is aangestoken. 

Ook bij andere vrijwilligers zit de schrik er goed in. Een schoonmakende vrijwilliger vraagt zich af: "Wie doet nou zoiets?", en haar mannelijke collega vult aan: "Het is schandalig, je doet het toch voor de dieren?"

Emotionele waarde

De jas van een onlangs overleden collega is door de brand in vlammen opgegaan. De jas werd na haar dood door Mirjam Bosman als eerbetoon gedragen: "Ik paste haar jas. Wij vonden het een mooi idee dat ik haar jas zou dragen. Die emotionele waarde is groot."

laatst bijgewerkt op: 7 jan 2018 16:41Week van de Ontmoeting

Via 0297.nl / RTV Utrecht

Terug

Week van de Ontmoeting