Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrechtse overleden bij botsing tram op bus in Amstelveen

Datum: 08 januari 2012
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland

Amstelveen/Mijdrecht - Bij een aanrijding tussen een tram en een bus op Poortwachter in Amstelveen, is zaterdagavond omstreeks 22.00 uur een 25 jarige vrouw uit Mijdrecht om het leven gekomen. Zij zat als passagier in de lijnbus 174 tussen Amsterdam en Wilnis.

Op een kruising van Poortwachter met de trambaan kwamen de lijnbus en de tram met elkaar in botsing. De tram raakte met de voorzijde de linker achterzijde van de bus, die juist overstak vanuit de richting van de Beneluxbaan. Het slachtoffer zat achter in de bus en werd gedeeltelijk uit het voertuig geslingerd. De vrouw uit Mijdrecht raakte bekneld en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Een ingezet traumateam kon haar niet meer helpen.

In de tram en de bus zaten meerdere passagiers. In tegenstelling tot eerdere berichten raakten sommige van hen licht gewond. Zij werden ter plaatse verzorgd of voor controle naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht en heeft een technisch onderzoek ingesteld.

De bestuurders van de bus, de tram en enkele getuigen zijn gehoord. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar de aanrijding wel zagen gebeuren, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De zaak is in behandeling bij de Dienst Controle Infrastructuur en Vervoer.

Klik hier voor bovenaanzicht foto van het ongeluk.

Foto's: Jan Uithol

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug