Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie achtervolgt Ierse klusjesmannen na meldingen uit Vinkeveen en Abcoude

Datum: 03 februari 2018
Bron: Petershotnews. nl

De politie heeft zaterdagmiddag jacht gemaakt op een aantal Ierse klusjesmannen. Deze waren gesignaleerd in Vinkeveen en Abcoude en probeerde hun 'diensten' te verkopen.

In het begin van de middag werd het vijftal gespot in Abcoude en later ook in Vinkeveen. De niet Nederlands sprekende heren gaan langs de deur om hun diensten aan te bieden. Dit soort klusjesmannen hebben vaak mooie verhalen en bieden hun diensten aan tegen een lage prijs. Het loopt nagenoeg in alle gevallen uit op een (financieel) drama. Of dat ook de werkwijze is van deze klusjesmannen is nog niet bekend. De politie komt graag in contact met mensen die de mannen gesproken hebben.

Wel heeft de politie het vijftal kunnen controleren na een tip van een alerte inwoner. De mannen waren gespot op de Julianalaan in Vinkeveen en de politie werd wederom gewaarschuwd. Op de N201 bij Vinkeveen zag een onopvallende politieauto het busje, met daarin de mannen, voorbij rijden. Op de A9 bij knooppunt Holendrecht kon uiteindelijk een stopteken gegeven worden waarna de mannen zijn gecontroleerd.

Na de controle bleken de klusjesmannen drie weken geleden al actief te zijn geweest in Vreeland. Omdat er nog geen strafbare feiten zijn gepleegd en ook het aanbieden van diensten aan de deur niet strafbaar is, kan de politie nog niets doen. Wel zijn de namen van deze mannen genoteerd en worden zij in de gaten gehouden.

laatst bijgewerkt op: 5 feb 2018 15:56Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting