Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Wilnis in een nieuw 'jasje' gestoken

Datum: 06 februari 2018
Bron: Petershotnews.nl

De Wilnisse brandweermannen kunnen als één van de eerste in de provincie Utrecht brandjes blussen met een spiksplinternieuwe wagen.

Dinsdag heeft postcommandant Marcel Dokter de sleutel van de nieuwe brandweerwagen in ontvangst mogen nemen. De wagen is een cadeautje van de Veiligheids Regio Utrecht welke er meer dan 40 heeft gekocht. Wilnis heeft het voertuig als één van de eerste in ontvangst mogen nemen, maar de post Mijdrecht volgt al snel. Eind van de maand zal ook daar de nieuwe blusauto arriveren.

De bluswagens zijn niet alleen nieuw van buiten, ook van binnen is er veel veranderd. Zo worden alle auto's uitgerust met redgereedschap op accu's en maken zij gebruik van één van de nieuwste blustechnieken.

Als geroepen

De nieuwe wagen komt als geroepen. Vorige week kwam de oude bluswagen van Wilnis niet door de APK-keuring. De 20-jaar oude Dennis werd aan te kant gezet en de brandweer kreeg met spoed een leen auto. De komende weken worden de brandweerlieden extra getraind om met het voertuig te werken. Naar verwachting  mag hij over een paar weken al mee om echt vuur te blussen.

laatst bijgewerkt op: 6 feb 2018 15:35Karwei Vacatures MijdrechtLinks het oude voertuig. Rechts de nieuwe bluswagen.Links het oude voertuig. Rechts de nieuwe bluswagen.
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht