Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgemeester Aalsmeer niet tevreden over jaarwisseling

Datum: 05 januari 2012
Bron: Gemeente Aalsmeer

In Aalsmeer is oudejaarsnacht niet geheel rustig verlopen. "Het beeld is verdeeld", vindt burgemeester Pieter Litjens. "Positief ben ik over het vreugdevuur in Kudelstaart, dat de gemeente samen met jongeren heeft georganiseerd. Dat was echt de moeite waard. Maar negatief ben ik onder andere over het feit dat de brandweer tijdens het blussen vuurwerk naar zich toe gegooid kreeg. Dat kan echt niet."

De inzet van de gemeente was een feestelijk en veilig oud en nieuw. En de sfeer was op de meeste plaatsen in Aalsmeer echt prima, zegt Litjens. "Het vreugdevuur dat we samen met jongeren en met medewerking van de Dorpsraad hebben georganiseerd in Kudelstaart was de moeite waard. En in Aalsmeer Oost klonken zeer positieve reacties over het gedrag van een grote groep jongeren. Verder was het groot feest bij de Crown Business Studio's waar voor ruim 1.000 mensen een groot oud&nieuw feest werd gegeven. Hier geen enkel incident en waarom ook niet?"

Brand bij voetbalclub
Helaas zijn er ook een paar negatieve punten te melden. Litjens: "De politie in Aalsmeer moest relatief vaker uitrukken dan in de omliggende omgeving. Maar gelukkig ging het daarbij niet elke keer om grote overtredingen. Maar wat wel erg is: de tribune van voetbalvereniging RKAV is door een brand volledig in de as gelegd, waarbij dus ook heel veel uren vrijwilligerswerk in rook zijn opgegaan. En wat zeker zo erg is: onder de tribune lagen de spullen van Weekaatje, een fantastisch sportkamp dat komend jaar voor de 35e keer wordt georganiseerd en waar vele honderden Aalsmeerdertjes mooie herinneringen aan hebben. Alles is verbrand, niet verzekerd, echt een ramp!"

Hinderen van hulpdiensten
Nog erger vindt Litjens dat de brandweer tijdens het blussen van het vreugdevuur in Kudelstaart vuurwerk naar zich toe gegooid kreeg. "Het hinderen van hulpdiensten is in mijn ogen not done. Dat kan absoluut niet. Deze mensen werken door met oud en nieuw, zodat anderen veilig feest kunnen vieren. Dat moet je respecteren." De brandweer heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie van agressie en geweld richting hulpverleners.

Zwaar vuurwerk
Verder maakt de burgemeester zich zorgen over het zware vuurwerk dat op sommige plaatsen is gebruikt. "In Kudelstaart is een pui uit een woning geslagen als consequentie van zwaar vuurwerk. Gevolg: een doodsbange vrouw van in de tachtig, die haar huis niet meer uit durft. Er zijn tijdens oud en nieuw geen doden en geen gewonden gevallen, dat scheelt. Maar om op de vraag: 'En, is het rustig geweest?' zomaar 'ja' te antwoorden, gaat me te ver. Oud en nieuw was een feest, maar - zoals Opstelten aangaf - nog niet het feest dat het moet zijn. Volgend jaar beter."

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug