Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Broers redden door ijs gezakte kinderen: "3-jarige Alexander was al kopje onder"

Datum: 01 maart 2018
Bron: RTV Utrecht

In Nieuwer Ter Aa bij Breukelen hebben twee broers het leven gered van een meisje en een jongetje die door het ijs waren gezakt.

Jeroen (15) en Bas (17) Lindhout hoorden gisterochtend gegil vanaf de rivier de Aa. Het geluid kwam van de 3-jarige Alexander en de 6-jarige Rosemarijn. Zij waren door het ijs gezakt. De broers Lindhout twijfelden geen seconde en renden naar buiten met een touw. Net op tijd, want de kleine Alexander was al kopje onder gegaan en dreigde niet meer boven te komen. Ook Rosemarijn wisten de broers aan de kant te helpen.

Sjanie van Slooten, de moeder van Alexander en Rosemarijn, is de jongens ontzettend dankbaar. ''Wat een kanjers, met gevaar voor eigen leven hebben ze mijn kinderen gered. Eén van de jongens heeft het ijs nog kapot geslagen met zijn handen om ze naar boven te halen. Het is echt een wonder dat het zo is afgelopen.'' Met Rosemarijn en Alexander gaat het goed. ''Ze hoesten zelfs niet'', zegt Sjanie.

Vanwege hun heldendaad krijgen de broers een bezoekje van burgemeester Marc Witteman en worden ze aangemeld bij het Carnegie Heldenfonds.

 

laatst bijgewerkt op: 1 mrt 2018 17:56Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht