Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brusselflat Uithoorn deels in de kou door kapotte ketel

Datum: 02 maart 2018
Bron: 0297.nl

Het is improviseren voor de bewoners van de Brusselflat in Uithoorn. Eén van de verwarmingsketels is uitgevallen. De tweede moet dus extra hard werken maar kan op piekmomenten niet genoeg capaciteit leveren. Dat zorgt voor verschillende klachten in de appartementen. Bij sommigen wordt het niet warmer dan 19 graden, maar is er wel warm water.

Klappertanden

In ieder geval één bewoner zit al drie dagen te klappertanden van de kou. De man is op leeftijd en krijgt zijn woning maar niet warm. Ook met zijn vrouw gaat het niet best. De zoon van het oudere echtpaar heeft al tevergeefs hulp gezocht. Hij belde 112, maar de politie kan weinig doen en ook de brandweer is niet in staat hulp te bieden.

De Vereniging van Eigenaren weet van de problemen. "Het is heel vervelend voor de mensen," zegt een woordvoerder desgevraagd tegen 0297.nl. "Er worden elektrische kacheltjes uitgedeeld."

Geen geld

Het verhaal gaat dat de betreffende ketel allang vervangen had moeten worden maar dat de VvE geen geld heeft voor een nieuwe. Die kritiek legt de woordvoerder naast haar neer. "De ketel is nog geen tien jaar oud. Dan zouden deze problemen er nog niet mogen zijn"

"Bij wie of waar de schuldvraag ligt, is voor later discussie. Eerst moet een oplossing komen." Maandag staat de reparateur op de stoep, maar een definitieve reparatie wordt dan nog niet verwacht. De VvE hoopt dat dit later in de week geregeld is.

laatst bijgewerkt op: 2 mrt 2018 23:58
Terug