Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer redt hond uit ijskoud water Breukelen

Datum: 03 maart 2018
Bron: Ad.nl

Een hond is aan het eind van de ochtend door het ijs gezakt op de Meent in Breukelen. Het lukte het dier niet om zelf op de kant te klimmen en dus werd de brandweer ingeschakeld.

De anderhalf jaar oude hond Buck was uit logeren. De oppasser was buiten aan het snoeien, toen hij de hond rond 11.45 uur even uit het oog verloor. Het beest bleek het ijs te zijn opgegaan en er doorheen te zijn gezakt. 

De man hoorde de hond krijsen en is toen met een boot de hond achterna gegaan. Die boot bleek lek te zijn. Terug op de lade is de man in een kleiner bootje gestapt en de hond achterna gegaan. Het lukte hem niet om Buck uit het water te halen.

De brandweer heeft de hond vervolgens uit het water gehaald. Daarvoor werden twee duikteams uit Maarssen en Leidsche Rijn opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft Buck zeker 20 minuten in het water gelegen.

Zware onderkoelingsverschijnselen

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de hond met zwarte onderkoelingsverschijnselen naar binnen gebracht. Er komt een dierenambulance ter plaatse om het beest te onderzoeken. Het is nog onduidelijk of hij het gaat redden, aldus de woordvoerder.

laatst bijgewerkt op: 3 mrt 2018 13:27Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht