Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Drie jaar gevangenisstraf voor fraude meubelzaken - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Drie jaar gevangenisstraf voor fraude meubelzaken

Datum: 20 december 2011
Bron: Rechtbank Utrecht

Utrecht/Mijdrecht - Een 33-jarige man uit Dordrecht is maandag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens omvangrijke belastingfraude in een aantal meubelzaken.

De hoofdverdachte was eigenaar of feitelijk leidinggevende van een aantal meubelzaken en BV's, die onder meer in Woerden, Montfoort, Mijdrecht en De Meern gevestigd waren. De rechtbank acht bewezen dat de man in de periode tussen 2008 en 2010 met een negental BV's de fout in is gegaan, door geen of onjuiste aangifte te doen van omzetbelasting en valsheid in geschrift te plegen. De belastingdienst is daardoor op grote schaal benadeeld.

De rechtbank oordeelt dat verdachte met zijn handelen vele partijen heeft benadeeld. Niet alleen de fiscus en schuldeisers van de door hem gebruikte vennootschappen, maar ook een aantal particulieren heeft schade geleden, doordat verdachte verschillende BV's met veel schulden liet overdragen aan katvangers. Een aantal van die betrokkenen wordt nu geconfronteerd met financiële problemen vanwege omvangrijke vorderingen die de fiscus tegen hen instelde. Verdachte zelf heeft met zijn handelwijze nadrukkelijk geprobeerd uit het zicht van de fiscus te blijven. De rechtbank neemt dit verdachte zeer kwalijk.

De rechtbank legt een lagere straf op dan de vier jaar gevangenisstraf die de officier van justitie heeft geëist. De officier woog bij die strafeis mee dat verdachte ook geen loonbelasting had afgedragen. Volgens de officier was er sprake van systeemfraude. Aangezien fraude inzake loonbelasting niet op de tenlastelegging stond, heeft de rechtbank daarmee bij het opleggen van de straf geen rekening gehouden.

Wegens voornamelijk valsheid in geschrift werden negen medeverdachten veroordeeld tot werkstraffen, die - al naar gelang hun rol- varieerden tussen 60 en 150 uur. Een tiende verdachte werd geheel vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie werd in de zaak tegen een twaalfde verdachte al tijdens de behandeling ter zitting niet-ontvankelijk verklaard, omdat in die zaak al een transactie was geaccepteerd door de verdachte.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Karwei Vacatures Mijdrecht

Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht