Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet uitgebreid met Burgernetmail

Datum: 04 april 2018
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Burgernet wordt vanaf maandag 9 april uitgebreid met Burgernetmail. Burgernetdeelnemers kunnen vanaf dat moment gevraagd worden hulp te bieden bij een veiligheidssituatie in hun directe omgeving. De mail kan bijvoorbeeld een oproep bevatten extra alert te zijn in verband met een verdachte of onveilige situatie in de buurt. Maar in de mail kan ook gevraagd worden of iemand iets bijzonders heeft gezien op een bepaalde plek of op een bepaald tijdstip.

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met de inwoners. Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten politie en gemeente meer informatie te ontvangen, waardoor bijvoorbeeld meer inbraken opgelost of voorkomen kunnen worden. 

Wat is Burgernetmail?

Op dit moment ontvangen deelnemers aan Burgernet op hun telefoon een spraak- of sms-bericht met het verzoek om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer van de politie bellen. Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermiste personen. Daar wordt vanaf volgende week Burgernetmail aan toegevoegd. De inhoud van Burgernetmails kan variëren van een bericht om extra alert te zijn in verband met een verdachte of onveilige situatie tot de vraag of de deelnemer iets bijzonders heeft gezien rond een bepaald misdrijf in de buurt. Als een bepaalde actie wordt verwacht van deelnemers, bijvoorbeeld het treffen van preventieve maatregelen, dan worden praktische instructies en tips gegeven. De ontvanger kan per e-mail reageren op de oproep als hij informatie heeft. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk. 

Bent u al Burgernetdeelnemer?

Neemt u al deel aan Burgernet? Dan hoeft u niets te doen. U wordt automatisch deelnemer aan Burgernetmail.  Mocht u het ontvangen van Burgernetmails niet op prijs stellen, dan kunt u gebruik maken van de afmeldlink. Deze vindt u standaard in elke Burgernetmail die u ontvangt. Als u zich afmeldt voor Burgernetmail krijgt u de Burgernetberichten via een spraak- of sms-bericht nog wel.

Nog geen deelnemer van Burgernet? Aanmelden kan via www.burgernet.nl/aanmelden. Op deze website is uitgebreide informatie te vinden over Burgernet en Burgernetmail. Vragen kunt u mailen naar: [email protected] 

laatst bijgewerkt op: 4 apr 2018 12:23Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht