Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen wint provinciale vaardigheidstoets

Datum: 08 april 2018
Bron:

Het brandweerkorps Vinkeveen is afgelopen weekend in Benschop winnaar geworden van de provinciale vaardigheidstoets in de klasse 112. De wedstrijdploeg uit Vinkeveen bestond uit de jongste chauffeur en vier manschappen van het korps en stond onder leiding van bevelvoerder Oscar van Kouwen.
 
Het team kreeg te maken met een incident bij de firma Terberg in Benschop. In een van de productie hallen op het terrein was tijdens laswerkzaamheden brand ontstaan in een afvalcontainer. Tijdens de paniek die er ontstond bij het ontstaan van de brand is er daarnaast een collega bekneld geraakt onder een pallet met een vrachtwagen as welke van de lepels van een heftruck is gegleden. De heftruckchauffeur vlucht in paniek weg en wordt eveneens vermist.
 
Bij aankomst werd de ploeg opgevangen door de bedrijfshulpverlener die kon vertellen waar de brand zich bevond. Door een snelle inzet op de brand was deze snel gedoofd en ook de heftruck chauffeur werd al snel gevonden en in veiligheid gebracht. Vervolgens kon het team zich richten op de bevrijding van het beknelde de slachtoffer. Nadat de losliggende as eerst goed was gestabiliseerd kon de pallet door middel van dommekrachten worden opgetild en het slachtoffer worden bevrijd.
 
Het hele incident werd in iets meer dan dertig minuten tot een goed einde gebracht. Bij de prijsuitreiking bleek de inzet van het team door de jury gewaardeerd met een prachtige eerste plaats! Daarnaast behaalde de bevelvoerder en de nummers 3 en 4 individueel de hoogste score van de dag. De overwinning geeft tevens recht op deelname aan de gewestelijke wedstrijdronde. Deze zal  plaatsvinden op 26 mei a.s. in Bergentheim (Overijssel).
 
De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder                         Oscar van Kouwen
Chauffeur / Pompbediende    Joep Kuijper
Nummer 1                              Yordi Börger
Nummer 2                              Jelle Oldenburger
Nummer 3                              Mischa Börger
Nummer 4                              Jesper Rijnders

laatst bijgewerkt op: 8 apr 2018 14:41Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting