Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Weesp niet gealarmeerd voor dodelijke woningbrand in het dorp

Datum: 14 april 2018
Bron: RTVNH

 Het rommelt onder de vrijwilligers van brandweer Weesp. De vrijwilligers worden er op aangesproken dat zij vanmiddag niet aanwezig waren bij de brand in een woning aan de Pastoor Jansenstraat, waar een dode man werd aangetroffen. Dat kwam door een storing in de meldkamer, bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek vanavond. Die storing is inmiddels opgelost.

In de woning woedde korte tijd brand. In eerste instantie waren er alleen twee brandweermannen van brandweer Weesp aanwezig. Zij hebben de deur geforceerd en een eerste inspectie uitgevoerd, aldus de woordvoerder. Ook hebben zij een kat naar buiten gedragen en bluswerkzaamheden uitgevoerd. De grote ploeg uit Weesp is er echter nooit aangekomen, want zij waren niet gealarmeerd vanwege de storing.

Later arriveerden er wel twee ploegen uit Diemen en uit Driemond. Diverse bronnen laten weten aan NH Nieuws dat deze ploeg later aankwam dan dat de ploeg van Weesp er had kunnen zijn. De woordvoerder kan dit niet bevestigen: "Dat is een te vroege conclusie in dit stadium. We gaan dit onderzoeken."

Dat de vrijwilligers erop worden aangesproken dat zij niet aanwezig waren, vindt de woordvoerder "heel vervelend". "Natuurlijk is ons er alles aan gelegen om te voorkomen dat een ploeg niet wordt opgeroepen. Wij gaan hierover nog in gesprek met onze eigen mensen, maar dat is een interne aangelegenheid."

Brandweer Weesp laat ook op Facebook weten het te betreuren dat de ploeg niet was gealarmeerd.

laatst bijgewerkt op: 14 apr 2018 00:40Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht

Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht