Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Opnieuw succes voor Vinkeveense Brandweer

Datum: 15 april 2018
Bron: Brandweer Vinkeveen

Nadat vorige week bij de provinciale vaardigheidstoets al een eerste plaats werd behaald in de klasse 112 heeft afgelopen zaterdag in Eemnes de Brandweer Vinkeveen tevens een zeer verdienstelijke tweede plaats behaald in de Hoofdklasse. Ook deze plaats geeft recht op deelname aan de gewestelijke wedstrijdronde.
 
Bij de vaardigheidstoetsen in de Hoofdklasse zijn de incidenten groter en complexer van omvang. Naast een standaard brandweerteam van zes personen maakt ook een Officier van Dienst (OVD) deel uit van het wedstrijdteam. Het Vinkeveense team kreeg te maken met een omvangrijk en uitdagend scenario bij een Loonwerkersbedrijf aan de Meentweg in Eemnes.
 
Tijdens reparatie en laswerkzaamheden aan een trekker met maaimachine ontstaat er in een grote opslagloods brand. Hierbij raakt tevens een persoon bekneld onder een maaimachine. Hierop wordt als eerste een eenheid van brandweer Eemnes gealarmeerd. Gezien de omvang van het incident wordt er opgeschaald en wordt de OVD en de ploeg van Vinkeveen gealarmeerd voor assistentie.
 
Tijdens de verkenning van het team wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is. De brand heeft zich uitgebreid naar een aangrenzende loods. In deze loods wordt een acetyleen set door de brand aangestraald. Daarnaast waren er nog twee medewerkers bezig met de reparatie van een balenpers. Doordat de eigenaar probeert een van zijn trekkers naar buiten te rijden, raakt hij hierbij de trekker aan waar de balenpers aan vast gekoppeld zit. Een persoon die bezig was om de band te wisselen van de balenpers komt hierdoor beknelt te zitten met zijn lichaam onder de as van de balenpers. De andere collega was bezig binnen in de pers en komt klem te zitten met zijn hand tussen het mes en het blok in de binnenkamer van de balenpers. Door de branduitbreiding vult ook deze loods zich met rook.
 
De ploeg zet eerst in op de uitbreiding van de brand en het koelen van de acetyleenfles. Nadat de brand is gedoofd kan worden gestart met de bevrijding van de twee beknelde slachtoffers. Ondertussen had de OVD zijn handen vol aan het coördineren van het gehele incident en het overleg met alle aanwezige hulpdiensten. Het hele incident werd in een klein uur tot een goed einde gebracht. Bij de prijsuitreiking bleek de inspanning van het team niet voor niets en werd door de jury gewaardeerd met een prachtige tweede plaats! De beste drie ploegen kwalificeerden zich voor de gewestelijke ronde. De gewestelijke ronde van de Hoofdklasse zal plaatsvinden op 2 juni a.s. in De Rijp (Noord Holland)

laatst bijgewerkt op: 10 mei 2023 11:51Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting