Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Volop strijd tijdens jeugdbrandweerwedstrijden in Vinkeveen

Datum: 24 april 2018
Bron:

Op zaterdag 21 april vonden in Vinkeveen de kwalificatiewedstrijden voor de jeugdbrandweer plaats. Meer dan twintig deelnemende ploegen kwamen deze dag naar Vinkeveen om het op twee verschillende wedstrijdbanen tegen elkaar op te nemen.  De organisatie van deze dag was in handen van de VRU jeugdbrandweer Vinkeveen ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan in samenwerking met de Stichting Jeugdbrandweer Nederland. 

Junioren

Op de wedstrijdbaan voor de junioren moesten de deelnemende teams een brand bestrijden bij Bouwbedrijf Leeflang. In het magazijn was door kortsluiting in een oplader voor elektrisch gereedschap brand uitgebroken. De brand had zich uitgebreid naar de naastgelegen toiletruimte. Een aanwezige medewerker in de werkplaats merkte de rookontwikkeling in het gebouw op en wachtte de ploegen bij aankomst op.

Aspiranten

Op de wedstrijdbaan voor aspiranten was het een lastigere klus voor de ploegen. Deze inzet vond plaats bij VOBI Weg- en Waterbouw aan de Spoorlaan. In een van de loodsen was in een opslagruimte brand ontstaan. De brand breidde zich via de houten vloer uit naar een ruimte op de tussenvloer in de loods. De naast het magazijn aanwezige verfopslagruimte moest daarbij niet worden vergeten bij de verkenning. Ook bij deze inzet werden de ploegen opgevangen door een medewerker die op zijn fiets naar de jeugdbrandweerploegen toesnelde.

Prijsuitreiking

Beide wedstrijdbanen werden gedurende de dag goed bezocht, de teams waren gemotiveerd en er werd ondanks het warme weer volop strijd geleverd. De organisatie op de wedstrijdbanen en rondom de brandweerkazerne verliep op rolletjes, het weer werkte ook prima mee dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een succesvolle dag van te maken. En dat was het zeker!

Tijdens de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Vinkeveen werden aan het einde van de dag de winnaars bekend gemaakt. Op de juniorenbaan werd de ploeg van Hoorn winnaar gevolgd door het team uit Kampen/IJsselmuiden en Leerdam. Deze teams mogen deelnemen aan de halve finale wedstrijd op 9 juni in Lelystad.

Op de Aspirantenbaan eindigde het team van Leerdam op de eerste plaats gevolgd door het korps van Hoorn. Beide teams plaatsten zich eveneens rechtstreeks voor de halve finale wedstrijd op 9 juni in Lelystad.

laatst bijgewerkt op: 24 apr 2018 00:07Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht
Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht