Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie houdt woninginbrekers aan in Vinkeveen en Mijdrecht

Datum: 24 april 2018
Bron: Petershotnews.nl

Tijdens een grote politie oefening hebben agenten 10 woninginbrekers aangehouden in Vinkeveen en Mijdrecht.

Agenten werden maandag aan het eind van de middag naar zandeiland 8 in de Vinkeveense Plassen gestuurd. Daar was een zomerhuisje open gebroken en er waren vijf verdachten op de vlucht geslagen. 

Twee politieboten, meerderen agenten en een politiehond kwamen ter plekke om de inbrekers te pakken. De politiehond sloeg al snel aan en er werd één verdachte aangehouden. Kort daarna werd er een inbreker van het dak gehaald en kon ook een ander in de kraag gevat worden.

Na een kleine evaluatie vervolgde agenten hun weg, maar al snel kwam een volgende melding. In Mijdrecht waren vijf inbrekers overlopen. Één van hun was gevlucht op een fiets. De politie zette de omgeving af en ook de hond kwam weer ter plaatse. Die haalde al snel één inbreker uit de woning. De andere vier werden door middel van een helikopter en nieuwsgierige burgers opgespoord.

De politie bedankt iedereen voor zijn of haar hulp en biedt haar excuus aan voor de overlast. De helikopter maakt veel lawaai, maar ook zo'n zoekactie is belangrijk om te oefenen. Agenten zijn nu weer goed getraind voor wanneer het er echt op aan komt.

laatst bijgewerkt op: 24 apr 2018 00:18Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht