Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Man aangehouden bij hennepkwekerij Breukelen

Datum: 01 mei 2018
Bron: Petershotnews.nl

De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden toen zij een hennepkwekerij in Breukelen binnenvielen.

Via een anoniemen tip werden agenten naar het adres op bedrijventerrein De Corridor gestuurd. Toen agenten het pand binnenvielen was er één man aanwezig. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

Binnen troffen agenten een werkende kwekerij aan. Er waren ongeveer 340 hennepplanten aanwezig verdeeld over drie ruimtes. De planten en alle apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Overlast en gevaar

Hennepplantages in woningen of bedrijfspanden leiden tot overlast en (levens)gevaarlijke situaties. Hierbij moet worden gedacht aan brandgevaar door elektriciteitsaansluitingen, overlast door gebruik en opslag van chemicaliën en wateroverlast. Hennepteelt gaat meestal gepaard met uitkeringsfraude, belastingontduiking, oneigenlijk woninggebruik, verzekering- en hypotheekfraude en stroomdiefstal. Niet alleen de gemeente, maar ook woningcorporaties, netbeheerders, hypotheekbanken en verzekeringsmaatschappijen worden hierdoor gedupeerd. 

Risico

Als een huurder hennep teelt in een gehuurde woning of bedrijfspand, dan loopt de verhuurder de kans ook verantwoordelijk te worden gesteld. Ook als hij of zij van niets wist. De kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Het gaat om ontmantelingskosten, energiekosten en overige schade aan woning of pand, maar ook verlies aan huurinkomsten. De huurder is meestal onvindbaar zodat de verhuurder voor alle kosten opdraait. Geadviseerd wordt daarom onder andere de verhuur van woning of bedrijfspand bij voorkeur te laten regelen door een makelaar die aangesloten is bij NVM, Vereniging Eigen Huis of andere officiële organisaties. 

Meld een hennepplantage!

Heeft u een vermoeden van een hennepplantage in uw verhuurde woning of bedrijfspand? Blijf er niet mee lopen, maar meld wat u weet bij de politie, ook als u twijfelt. De politie is te bereiken via T 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem T 0800 7000.

laatst bijgewerkt op: 1 mei 2018 15:51Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht