Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente gaat overleggen met boze woonwagenbewoners Mijdrecht

Datum: 17 mei 2018
Bron: RTV Utrecht

De bewoners van woonwagenkamp Molenland in Mijdrecht en de gemeente De Ronde Venen gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van incident van vannacht. Woonwagenbewoners blokkeerden de weg met coniferen en staken die vervolgens ook in brand.

Reden voor die actie van afgelopen nacht is een langlopend conflict met de gemeente. Het woonwagenkamp verzakt in de zachte veengrond en volgens de bewoners doet de gemeente daar niets aan.

Bewoner Anno van Wanrooij is het wachten meer dan beu. Hij verfde vorige week leuzen zoals 'concentratiekamp' op zijn dak om aandacht te trekken. "Onze fundering is zo verzakt, er is geen vierkante meter meer van mijn woonwagen die waterpas staat. Water, gas en stroom ligt er slecht bij en het is wachten tot het fout gaat."

In 2013 beloofde de gemeente het woonwagenkamp te renoveren nadat de rechter oordeelde dat de gemeente nalatig is geweest in het onderhoud. Op termijn moet het beheer van het kamp worden overgedragen aan woningcorporatie GroenWest. Volgens de bewoners van Molenland is sindsdien bijna niets gebeurd.

WETHOUDER SCHRIKT

Wethouder Rein Kroon van het CDA betwist dat. Hij zegt dat er procedures lopen die tot een oplossing moeten leiden, maar dat die procedures veel tijd kosten. Toch schrikt hij van de situatie op het kamp als RTV Utrecht hem beelden laat zien. "Omtrent de nutsvoorzieningen zijn wij hier als gemeente verantwoordelijk voor. Er kan met ons gebeld worden als er een onveilige situatie is want dat willen wij voor niemand. We willen dit gaan oplossen."

EERDER INCIDENT

Op de Molenland ging het eerder al mis. In 2011 was er een explosie met brand tot gevolg. De bewoners van de ontplofte woonwagen hebben tegenover de politie verklaard dat ze denken dat er iets mis was met de elektriciteit in een washok. De bewoonster geeft de gemeente de schuld. Ze zou al diverse keren aan de bel hebben getrokken dat er sprake was van een gevaarlijke situatie omdat het dak van het bijgebouw lek was.

laatst bijgewerkt op: 17 mei 2018 07:15



Family Mijdrecht



Terug

Family Mijdrecht