Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wilnisser (58) omgekomen bij bedrijfsongeval in Leeuwarden

Datum: 19 mei 2018
Bron: Ad.nl

Bij een bedrijfsongeval in Leeuwarden zijn een 58-jarige man uit Wilnis en een 45-jarige collega uit Lopik van het Goudse bedrijf Mokveld Valves donderdagmiddag om het leven gekomen. Dat laat Chief Commercial Officer Paul Kamermans van het bedrijf weten aan de Leeuwarder Courant.

Mokveld Valves is gespecialiseerd in de aandrijving van klepsystemen bij de gas- en olie-industrie. De twee werknemers van het bedrijf waren donderdagmiddag aan het werk bij machinefabriek Douna in Leeuwarden toen het mis ging. Volgens de Leeuwarder Courant werden de monteurs geraakt door losschietende onderdelen van een aandrijving.
„Wij werken al heel lang samen met Douna dat de aandrijvingen voor ons maakt. Onze medewerkers waren daar om er tests mee uit te voeren”, zegt Kamermans tegen de krant. ,,Wij zijn heel erg aangeslagen.”
„De arbeidsinspectie heeft de apparatuur meegenomen. Het ging niet om heel grote materialen dus die konden zo worden weggebracht. Intussen willen we nu heel graag weten wat de diepste oorzaak is geweest van het ongeval en wat er precies is gebeurd”, laat Kamermans verder weten.
Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen, de gemeente waarin Wilnis ligt, spreekt zaterdagochtend in een eerste reactie over een vreselijke gebeurtenis. ,,Zodra ik geïnformeerd ben om wie het gaat zal ik zeker contact op nemen met de familie om mijn medeleven te betuigen.''

Cilinder

In eerste instantie werd gemeld dat de mannen zouden zijn geraakt door een gebarsten cilinder van een drukpers. Dat blijkt niet het geval, zo bevestigt advocaat Bart Korvemaker die door Douna is aangesteld als woordvoerder aan de Friese krant. „Er is iets losgeschoten, maar het heeft geen zin om daar nu details over te geven. Er is duidelijk iets misgegaan en de inspectie doet nu onderzoek naar de oorzaak. Dat wachten wij nu eerst af”. De arbeidsinspectie verwacht over enkele maanden het onderzoek te hebben afgerond.
Korvemaker zegt tegen de Leeuwarder Courant dat het ongeval gebeurd is met een machine die niet van Douna is. Douna ontwikkelt machines voor de olie- en gasindustrie.
De fabriek in Leeuwarden werd donderdag na het incident stilgelegd. Slachtofferhulp werd gelijk voor de werknemers ingeschakeld, zegt Korvemaker tegen de krant. De werknemers gaan volgens hem dinsdag weer aan het werk, maar iedereen krijgt wel de ruimte om dat zelf in te vullen.

laatst bijgewerkt op: 19 mei 2018 13:22Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht