Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen wint kwalificatiewedstrijd

Datum: 24 mei 2018
Bron:

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft het jubileumjaar nog meer glans gegeven door afgelopen zaterdag winnaar te worden van de kwalificatiewedstrijd in Oud-Bijerland. Hiermee plaatst de ploeg zich rechtstreeks voor deelname aan de halve finale!
 
Het team onder leiding van bevelvoerster Femke Jansen kreeg in de klasse Aspiranten Lage druk  te maken met een brand in een basisschool. Bij aankomst werden ze opgewacht door de sleutelhouder die de ploeg goede informatie kon geven over het object en de aard van de brand. Door de aanvalsploeg (Danny Tempelaars en Corné Huijbreghs) werd eerst een verkenning rondom het object uitgevoerd waarbij de brandhaard in een klaslokaal werd gelokaliseerd. Vervolgens werd bij de binnenverkenning in de school een branduitbreiding gevonden in een naastgelegen kamer. Ondertussen was door de waterploeg (Mika Gankema en Justin Smit) samen met de pompbediende (Matthijs Kok) de waterwinning vanaf de ondergrondse brandkraan naar het schoolgebouw opgebouwd.
 
De eerste straal werd door de aanvalsploeg ingezet op de uitbreiding om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen en bescherming te bieden voor de waterploeg die hierdoor met de tweede straal de brandhaard in het klaslokaal konden bereiken. Nadat de beide aanvalsstralen waren  ingezet kon de brand worden afgeblust en het sein brandmeester worden gegeven. Op het moment dat de brand volledig was gedoofd werd het gebouw geventileerd en konden alle materialen snel weer worden opgeruimd. Nadat de laatste materialen over de finish waren gebracht zat de wedstrijd er voor de ploeg op en was het wachten op de prijsuitreiking.
 
Bij de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Oud-Bijerland werd de ploeg van Vinkeveen tot winnaar van deze wedstrijd uitgeroepen en ging met de eerste plaats naar huis. De komende periode zal weer hard worden getraind voor de halve finale wedstrijden. De halve finale zal plaatsvinden op 16 juni a.s. in Oudewater.
 
De wedstrijdploeg bestond uit:
 
Bevelvoerder          Femke Jansen
Pompbediende        Matthijs Kok
Nummer 1             Danny Tempelaars
Nummer 2             Corné Huijbreghs
Nummer 3             Mika Gankema
Nummer 4             Justin Smit

laatst bijgewerkt op: 24 mei 2018 07:25Week van de Ontmoeting
Terug

Week van de Ontmoeting