Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen komt net tekort voor Hoofdklasse finale

Datum: 05 juni 2018
Bron: Brandweer Vinkeveen

Afgelopen zaterdag 2 juni jl. heeft de Brandweer Vinkeveen een tweede plaats behaald tijdens de halve finale van de vaardigheidstoetsen in de Hoofdklasse. Een zeer goede inzet van de ploeg werd beloond met een verdienstelijke tweede plaats! Echter plaatste alleen de winnaar zich voor de landelijke eindstrijd in deze wedstrijdklasse.

Het Vinkeveense team bestaande uit de bemanning van een blusvoertuig en een Officier van Dienst (OVD) kreeg te maken met een complex incident in het oude centrum van De Rijp (Noord-Holland). De inzet speelde zich af in een gekraakt oud winkelpand aan de Tuingracht, bestaande uit meerdere verdiepingen, een kelder en vele trappen en doorgangen.

Achterin het pand op de begane grond werd een houseparty gegeven terwijl één van de krakers besluit een einde aan zijn leven te maken door zijn polsen door te snijden. Dit doet hij in de badkamer op de eerste verdieping. Om te voorkomen dat hij gered wordt sluit hij zichzelf op in dit gedeelte van het pand nadat hij de enige trapopgang naar de verdieping in brand heeft gestoken. Door het afsluiten van zichzelf, worden ook een tweetal personen ingesloten in een ruimte op de eerste verdieping aan de voorzijde van het pand. De deelnemers aan de house party hebben geen idee dat dit zich afspeelt in het gebouw. Een in de kelder aanwezige hennepkwekerij maakte het scenario vervolgens compleet waarop de deelnemende teams zich konden stukbijten.

De eerste inzet wordt gedaan door een Snel Interventie Voertuig (SIV) van de brandweer de Rijp. Deze schaalt op naar middelincident waarna de wedstrijdploeg en de OVD ter plaatse komen. Bij aankomst werd duidelijk dat er meerdere personen in het pand aanwezig zijn en wordt er verder opgeschaald naar zeer groot incident. Nadat het team zich toegang had verschaft tot het pand konden al snel alle aanwezigen bij de houseparty uit het gebouw worden gehaald. Vervolgens moest een verdere verkenning in het complexe pand worden uitgevoerd en worden ingezet op de branduitbreiding vanuit het centrale trappenhuis. Deze brand had zich op de eerste verdieping naar meerdere zijden uitgebreid en moest hierdoor ook vanaf verschillende trappenhuizen worden benaderd. Tijdens deze inzet konden ook de twee ingesloten krakers uit het pand worden gehaald.

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat van de zeven deelnemende korpsen twee ploegen mochten hopen op de overwinning en deelname aan de landelijke finale. Het verschil bleek slechts minimaal want met 1488 punten werd Aalsmeer winnaar en eindigde de Vinkeveense ploeg met 1485 punten op de tweede plaats. De ploeg van Enkhuizen eindigde met 1377 punten als derde.

De wedstrijdploeg bestond uit:

Officier van Dienst                  Chris Huijbreghs
Bevelvoerder                          Mark van Wijk
Chauffeur / Pompbediende    Norbert Kok
Nummer 1                              Bart van Asselen
Nummer 2                              Martin Pothuizen
Nummer 3                              Arjan Lommers
Nummer 4                              Valerie Feddema

laatst bijgewerkt op: 5 jun 2018 13:00Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht