Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Niemand reed te hard bij ongeluk Anselmusstraat

Datum: 07 juni 2018
Bron: De Groene Venen

Eén auto op z’n kop, de ander in de kreukels en drie gewonden: dat staat er op de balans na een ongeluk op de Anselmusstraat in Mijdrecht afgelopen maandagmiddag.

Een auto met twee inzittenden kwam uit de Van Aemstelstraat. De bestuurder van een auto die over de Anselmusstraat reed, zag de auto die voor hem van rechts kwam over het hoofd. Hij werd in de flank geraakt door de andere auto en sloeg over de kop. De bestuurder, een 68-jarige man uit De Kwakel, kon zelfstandig uit de auto komen. Hij is naar de huisartsenpost gebracht voor onderzoek. De inzittenden van de andere auto, een 25-jarige man uit Mijdrecht en een 23-jarige man uit Utrecht, zijn met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Omwonenden waren niet verrast: men vindt het een levensgevaarlijke straat. "De hele situatie in de Anselmusstraat is gewoon gevaarlijk," schrijft Meikel Dijkhorst. "Er zijn straten met éénrichtingsverkeer waar wel fietsers uitschieten die dan weer van rechts komen. Laat ze dit nu eens goed aanpakken. Al het groen wat er staat gewoon snoeien, zodat je auto's fietsers ook ziet en niet op het laatste moment."

Meikel staat niet alleen in zijn betoog. "Hier viel op te wachten, mensen rijden daar knoerthard" zegt Angelique. Edith vult aan: "Ik wacht met de fiets altijd of ik voorrang krijg. Negen van de tien keer niet. Ik had al heel wat keren in de kreukels gelegen als ik mijn voorrang had genomen." Veel mensen vinden ook het vele groen op de hoeken voor onoverzichtelijke situaties volgen.

Verkeersveiligheid ligt bij deelnemers

De gemeente trekt zich het commentaar deels aan. "Het is zeer te betreuren dat dit ongeval heeft plaatsgevonden en dat daarbij gewonden zijn gevallen. reageert woordvoerder Robbert Wortel desgevraagd. Maar te gevaarlijk vindt hij de straat niet. "Feit is dat de Anselmusstraat (al jaren) een straat is waarin 30 kilometer per uur mag worden gereden. Dit is aangegeven met borden en de straat is daar ook op ingericht. Op de kruisingen zijn plateaus gelegd en heeft het verkeer van rechts voorrang. Alles met als doel de snelheid van het verkeer laag te houden. Verkeersveiligheid staat of valt echter altijd met verkeersdeelnemers die zich aan de regels houden."

Doordat een auto op z'n kop terecht kwam rijst het vermoeden dat er te hard is gereden. Een speciaal team van de politie deed direct onderzoek en sluit dat uit als oorzaak. Een woordvoerder zegt tegen De Groene Venen: "Er was geen sprake van alcohol. Het onderzoek heeft geen indicatie opgeleverd dat er te hard zou zijn gereden."

Om het zicht op het betreffende kruispunt te verbeteren neemt de gemeente contact op met woningcorporatie GroenWest, de eigenaar van groen op de betreffende hoek.

laatst bijgewerkt op: 7 jun 2018 18:57Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht