Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vuurwerk in loods Nieuwveen tijdens grote brand was illegaal

Datum: 09 december 2011
Bron: Leids Dagblad

Het siervuurwerk dat zondagnacht explosies veroorzaakte tijdens de brand in een loods in Nieuwveen, lag daar illegaal. Gemeentewoordvoerster Ellen Vossen: ,,Er was geen vergunning aangevraagd voor de opslag van vuurwerk.''

De gemeente was dan ook niet op de hoogte van de explosieve inhoud van de loods. Vossen: ,,Voor de opslag van vuurwerk is een vergunning nodig, dat mag je niet zomaar ergens worden bewaard.'' Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het vuurwerk of om welke hoeveelheid het ging. Het pand stond op voormalig terrein van de firma Spelt, maar het bedrijf had het gebouw verhuurd.

Het dak van de loods was van asbest. Bij de brand is dan ook asbest vrijgekomen. Dat meldt de gemeente Nieuwkoop op haar website.

Gisteren werd er een asbestinventarisatieonderzoek gestart in de omgeving van de compleet uitgebrande loods. Door de harde wind is er mogelijk asbest in oostelijke richting gewaaid. Tot de resultaten van het onderzoek vandaag bekend worden, raadt de gemeente de inwoners aan weg te blijven uit de directe oostelijke omgeving van het terrein. Door de sterke wind is er volgens de gemeente ten noorden, westen en zuiden van het bedrijf geen asbest neergedaald. Door het regenachtige weer is de kans klein dat de asbestdeeltjes zich verder verspreiden.

Wat er voor de rest in de loods opgeslagen lag, is onbekend. Tijdens het blussen kon de brandweer het gebouw niet betreden om te kijken wat er opgeslagen werd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Door de aanwezigheid van asbest en het instortingsgevaar van het gebouw, kan de politie tot op heden nog geen onderzoek starten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht