Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vinkeveen geteisterd door diefstal buitenboordmotorkappen

Datum: 05 juli 2018
Bron: RTV Utrecht

Dieven in Vinkeveen hebben het gemunt op kappen van bootmotoren. Dit seizoen werden er al tientallen gestolen.

Ook bij jachthaven Borger was het twee weken geleden raak. "We horen ook veel van klanten en ondernemers uit de buurt dat ze er last van hebben", zegt Yordi Borger.

Aangifte

Hij schat het aantal gestolen motorkappen op zo'n 20 in de afgelopen weken. En misschien wel meer. "Veel mensen doen geen aangifte." En de kosten van kap zijn hoog. "Zo'n 600 euro", laat vader Jos Borger weten. "Maar bij de grotere motoren praat je over 4000 euro."

Jos vermoedt daarom dat de kappen, die er gemakkelijk af te halen zijn, voor veel geld doorverhandeld worden. "Er moet toch een soort afzetmarkt zijn. Misschien wel naar het buitenland."

Boot verkopen

Een buitenboordmotor kan niet zonder een kap, want die beschermt de bedrading van de motor tegen regen. Zonder kap kun je dus niet varen.

"Sommige mensen zijn er helemaal klaar mee", vertelt Jordi. "Bij sommige mensen is de kap al twee keer gejat. Zij verkopen de boot, omdat het gewoon niet meer leuk is."

Camera

Jachthaven Borger heeft al maatregelen genomen. Er hangen camera's en de motorkappen van de huurboten worden met spuitbussen bewerkt zodat ze minder aantrekkelijk voor dieven worden.

Jos verwacht daarnaast dat de politie in actie komt. "Er zou wat meer in de nacht of in de vroege uren gepatrouilleerd moeten worden."

 

laatst bijgewerkt op: 7 jul 2018 12:45Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht