Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Offensief tegen woninginbraken en overvallen

Datum: 05 december 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Politie Utrecht is van november tot en met februari extra alert en actief als het gaat om woninginbraken en overvallen door de inzet van het ‘Donkere Dagen Offensief'. Met dit offensief wil de politie de pakkans van daders vergroten en inbraken en overvallen voorkomen.

Lokaal probleem = lokale oplossing

Traditiegetrouw neemt in deze maanden het aantal woninginbraken en overvallen toe. De politie zal deze maanden dan ook nog intensiever surveilleren; zowel opvallend als onopvallend. Bij de aanpak van woninginbraken wordt op basis van een lokale analyse duidelijk waar winst te behalen valt. Samen met al onze partners (Openbaar Ministerie, gemeente, woningbouwcorporatie etc) kiezen we de meest succesvolle methoden om het probleem aan te pakken. We surveilleren dus niet lukraak, maar op gerichte tijden en locaties waar de kans op een inbraak of overval groter is. Bekende veelplegers krijgen deze maanden bovendien extra veel aandacht van de (wijk)agenten.

Aanpak overvallen
Zeven dagen in de week, 24 uur per dag zijn zowel een politiehelikopter als speurhonden beschikbaar om direct na een overval in actie te komen. Na een overval wordt bovendien direct het overvallencoördinatieteam ingezet, dat een analyse maakt van de tot dan toe bekende gegevens, gecombineerd met een schat aan informatie uit het verleden.

Politie in het verkeer
Door het houden van verkeerscontroles, stuit de politie vaak op bekende inbrekers of overvallers. Daarom zullen er meer algemene èn gerichte verkeerscontroles worden gehouden. Een van die controleprojecten is Mobiel Banditisme in het westelijke gedeelte van onze regio.

Integrale samenwerking
Om de woninginbraken en overvallen succesvol tegen te houden, is het sleutelwoord ‘samen doen'. Dit geldt voor samenwerking met onze partners èn alle afdelingen binnen de politie (van recherche tot surveillant). Lokaal wordt dan gekeken wat de beste aanpak is. Zo worden in verschillende gemeenten bewoners gewezen op inbraakgevoelige situaties in hun buurt aan de hand van de door inbrekers vaak gebruikte methoden. Op andere plekken wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van hondenbezitters als extra ‘ogen en oren in de wijk' of Selecta DNA.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt zelf ook iets doen om de kans op een woninginbraak of overval te helpen voorkomen of daders te pakken:
Verdachte situatie? Bel 112! "112- daar vang je boeven mee". Ook bij twijfel kunt u 112 bellen; we willen het aantal aanhouding op heterdaad graag vergroten en daar hebben we u bij nodig!
Op www.politiekeurmerk.nl vindt u adviezen hoe u zelf uw huis beter kunt beveiligen.
Heeft u beelden van een overval, woninginbraak of ander misdrijf? Deze kunt u doorgeven aan de Nationale Recherche via www.nationale-recherche.nl
Kijk op www.stopdecriminaliteit.nl; op deze site ziet u of er in uw buurt wordt ingebroken en of er aanhoudingen zijn gedaan
Op www.politiekeurmerk.nl vindt u adviezen hoe u zelf uw huis beter kunt beveiligen.
Geef de insluiper geen kans en sluit uw huis goed af.
Sluit u aan bij Burgernet in uw gemeente via www.burgernet.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht