Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Loods in as na felle brand in Nieuwveen

Datum: 06 december 2011
Bron: www.petershotnews.nl

Nieuwveen - In een loods van saneringsbedrijf Spelt aan de Blokland in Nieuwveen heeft zondagavond vanaf 22.00 uur een zeer grote brand gewoed. De brandweer hield rekening met het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Omwonenden werd voor de zekerheid geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De loods is volledig verwoest.

Volgens sommigen zou de brand ontstaan zijn na een explosie. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. In de loods bleek een kleine hoeveelheid siervuurwerk te liggen. Een woordvoerder zegt dat er in het pand containers gestaan hebben. Wat er -naast het vuurwerk- in de containers zat, is nog niet duidelijk.

RTL Lokaal Nieuwkoop meldt dat de gebouwen van Spelt verhuurd werden, zowel het kantoorgedeelte als de werkplaats. Aan het kantoorgedeelte zit een woonhuis vast. De brand ontstond in de werkplaats. Volgens het ANP heeft er twee maanden geleden in het woonhuis ook een brand gewoed. 

Na 45 minuten werd de classificatie 'zeer grote brand' gegeven. Een uur na de eerste melding is er opgeschaald naar grip 1.

De aangrenzende provinciale weg N231 was tijdens de brand afgesloten voor alle verkeer om ruimte te maken voor aanrijdende hulpdiensten.

Lees hier meer over de term 'grip'.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht