Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Messentrekker Mijdrecht nog altijd vast

Datum: 23 juli 2018
Bron:

Een 15-jarige jongen uit Amsterdam zit nog altijd in de cel nadat hij twee weken geleden in Mijdrecht een buschauffeur met een mes had bedreigd. Hij wordt daarnaast ook verdacht van vernieling.

De vernieling zou hebben plaatsgevonden op een andere locatie dan het incident in de bus, namelijk in Uithoorn. De jongen werd op maandag 9 juli aangehouden in Mijdrecht, nadat een alerte getuige hem na een oproep via Burgernet had zien lopen samen met een andere verdachte van 15 jaar oud uit Amsterdam.

Beide jongens waren even daarvoor een bus ingestapt in Mijdrecht en weigerden ondanks aandringen van de buschauffeur te betalen voor hun rit. Een van hen haalde een mes tevoorschijn en bedreigde daarmee de chauffeur, die vervolgens direct op de noodknop in zijn voertuig drukte.

De beide jongens vluchtten weg in de omgeving, maar konden snel daarna worden gegrepen door politieagenten omdat ze door een toevallige passant werden herkend aan de hand van hun signalement. Bij beide jongens werd een keukenmes aangetroffen.

Vrijgelaten

Toch is de tweede verdachte inmiddels vrijgelaten. "Er is geen sprake van verwijtbare betrokkenheid'', weet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De Amsterdammer is daarom geen verdachte meer in de zaak.

De andere 15-jarige Amsterdammer moet voor bedreiging en vernieling deze week voor de raadkamer verschijnen. De rechter-commissaris (onderzoeksrechter) bepaalt daar of de verdenkingen zwaar genoeg zijn om hem nog langer vast te houden of dat zijn voorlopige hechtenis geschorst wordt.

laatst bijgewerkt op: 23 jul 2018 09:43Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht