Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente Aalsmeer: houd op water rekening met elkaar

Datum: 16 augustus 2018
Bron: Gemeente Aalsmeer

Met dit mooie weer is het druk op het water. Veel mensen gaan zwemmen of erop uit met de boot. De gemeente krijgt echter regelmatig meldingen van te hard varen. Met name in de doorgangen waar veel wordt gezwommen, is dat levensgevaarlijk. Ook ontvangt Aalsmeer klachten over lawaai en rommel.

In een bericht geeft de gemeente aan dat handhavers surveilleren tijdens deze warme zomerdagen extra op het water en beschikken sinds dit voorjaar over een GoPro-camera om gevaarlijke situaties in beeld te brengen en mensen bewust te maken van hun gedrag of ouders te wijzen op het gedrag van hun kinderen op het water. 

Ook de varende boswachter is deze weken actief op het water en let erop dat het plassengebied schoon blijft en er netjes uitziet. Mensen hebben echter ook een eigen verantwoordelijkheid. "Laten we rekening met elkaar houden, zodat we allemaal kunnen genieten van het mooie weer en het unieke natuur- en recreatiegebied van de Westeinderplassen." schrijft de gemeente.

Voor alle duidelijkheid de belangrijkste regels op een rij:

  • Houd je aan de toegestane snelheid: Op de Westeinderplassen geldt een maximumsnelheid van 12 kilometer per uur (buiten 50 meter van de oever), binnen 50 meter van de oever en in doorvaarten geldt een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur. Op de ringvaart is de grens 9 kilometer per uur.
  • Snelvaren is alleen toegestaan op de snelvaarbaan voor speedboaten. Voor gebruik van de baan heeft u een ontheffing nodig. Een ontheffing kunt u aanvragen bij de gemeente Aalsmeer.

Geldig vaarbewijs

Neem altijd een geldig vaarbewijs mee. Voor het varen met snelle motorboten en waterscooters geldt 18 jaar als minimumleeftijd. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar mogen in een motorboot varen die niet harder dan 20 km per uur kan. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar mogen alleen in een boot die niet harder dan 13 km per uur kan. Kinderen onder de 12 jaar mogen niet in een boot met een motor varen.

Geen alcohol

Drink geen alcohol als u achter het roer staat of wees zeer matig met alcohol.

Op overtredingen van de regels staan strenge boetes. Meer informatie vindt u op: www.vaarbewijzen.nl/boetes-op-het-water 

Overlast en zaken die niet in de haak kunt u melden op de website van de gemeente of telefonisch via (0297) 387 575.Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht