Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachte trekkerongeluk Wilnis overleden voor aanvang rechtszaak

Datum: 13 september 2018
Bron: RTV Utrecht

Een bejaarde trekkerbestuurder die verdacht wordt van het veroorzaken van een zwaar verkeersongeluk in Wilnis, is overleden voor zijn rechtzaak vandaag van start kon gaan. Bij het ongeluk op de Wilnisse Zuwe in augustus 2016 raakte een fietsster zwaargewond.

De 84-jarige man reed met een landbouwtrekker met aanhanger op de smalle weg, terwijl met een bord is aangegeven dat dit voor dergelijke grote voertuigen verboden is. De aanhanger was een zogenoemde schudder, een machine waarmee hooi op het land wordt verzameld. Het is verplicht de lange pinnen van de machine af te schermen, maar ook dat was niet gebeurd.

GEVAAR OP DE WEG

Een fietsster die de man tegemoet kwam, stapte af om de tractor door te laten. Maar door het gebrek aan ruimte kwam zij ten val en werd zij door een wiel van het voertuig overreden. De vrouw raakte onder meer gewond aan haar hoofd, haar borst en armen en brak een been. Vanwege de ernst van haar verwondingen werd een traumahelikopter opgeroepen.

De trekkerbestuurder werd er door het OM van beschuldigd dat hij de verbodsborden en veiligheidsvoorschriften voor het rijden met het landbouwvoertuig had genegeerd. Ook had hij geen geldig rijbewijs voor deze trekker. Bovendien zou hij door zijn rijgedrag gevaar op de weg hebben veroorzaakt.

GESEPONEERD

Vanwege de slechte gezondheid van de man besloot de officier van justitie onlangs de rechtszaak in te trekken en de kwestie op een andere manier af te doen. Voor het zover kon komen is de Wilnisser echter overleden. De zaak wordt nu waarschijnlijk geseponeerd.

laatst bijgewerkt op: 13 sep 2018 10:57Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht