Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tientallen automobilisten op de bon bij grote controle Wilnis

Datum: 18 oktober 2018
Bron: 0297.nl

De politie heeft in samenwerking met inspecteurs van de belastingdienst donderdag een grote controle gehouden langs de N212 bij Wilnis.

Meerdere politiemotoren haalden tientallen automobilisten, scooterrijders en vrachtwagenchauffeurs van de weg. Deze werden vervolgens onderworpen aan een grote controle die zowel plaats vond op de bestuurder als het voertuig waarmee zij reden.

Agenten hebben meerdere waarschuwingen uitgedeeld vanwege het ontbreken van de juiste papieren. Ook hebben zij enkele bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen achter het stuur, het niet dragen van een helm en het niet dragen van een gordel. Daarnaast is een tractor bestuurder op de bon geslingerd voor het negeren van een gesloten verklaring op de N201 en hadden vier voertuigen te gladde banden.

Aanhangwagens

De politie was deze controle extra alert op automobilisten met een aanhangwagen. Twee hiervan hadden een onjuiste bevestiging van de hulpkoppeling. Bij drie aanhangwagens waren de remmen defect, bij een ander deed de verlichting het niet en bij twee wagens stond de lading los. Één van de bestuurders was niet in het bezit van het BE rijbewijs en moest zijn aanhangwagen achter laten.

Fikse boeten

Meerdere voertuigen moesten tijdens de controle op de mobiele weegbrug van de verkeerspolitie. Diverse voertuigen waren te zwaar beladen en moesten een deel van hun lading achter laten. Één bestuurder kreeg hier zelfs een bekeuring voor die kan oplopen tot 51.000 euro. Hij pleegden een zogeheten economisch delict en had een overbelading van 23 procent. De officier van justitie beslist hier op een later moment over.

Belastingdienst

De belastingdienst heeft tijdens de controle één auto in beslag genomen van een 'fiscale wanbetaler'. Zij hebben drie keer achterstallige motorrijtuigenbelasting geïncasseerd en drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet juist handelen met handelaarskentekenplaten.

laatst bijgewerkt op: 18 okt 2018 16:22Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht