Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Groot onderhoud Demmerikse Brug (N201) Vinkeveen

Datum: 11 november 2018
Bron: Provincie Utrecht

Van 22 oktober tot en met 30 november 2018 voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de Demmerikse brug in de Provincialeweg (N201) in Vinkeveen. Vanaf 12 november gaat 's nachts één rijstrook dicht. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gewoon gebruik maken van de brug, met uitzondering van vier avonden/nachten in november. Dan is er een halve rijbaanafzetting waarbij het verkeer uit beide richtingen beurtelings over de brug wordt geleid.
 
De Demmerikse brug wordt aan de onderkant voorzien van stalen buispalen en stalen balken. Deze zorgen voor extra stevigheid.

Werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden starten op 22 oktober waarbij er in de week van 29 oktober kabels worden verlegd. Het aanbrengen van de palen vindt plaats in vier nachten (12-15 november) waarbij de werkzaamheden worden verricht vanaf de rijbaan. De afbouwwerkzaamheden vinden plaats vanaf pontons onder de brug en vinden plaats buiten het vaarseizoen. De totale klus duurt ongeveer zes weken.

De werkzaamheden zijn regionaal afgestemd met de andere wegbeheerders, de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer (Syntus).
De werkzaamheden worden uitgevoerd op doordeweekse dagen, tussen 07:00 en 17:00 uur, met uitzondering van de vier avonden en nachten

Verkeersmaatregelen

In de week van 29 oktober-2 november kan het verleggen van kabels wat hinder geven op en langs het fietspad. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat fietsers veilig kunnen passeren.

Voor het aanbrengen van de palen, moet de weg gedurende vier avonden/nachten voor de helft worden afgesloten. Het gaat om de volgende avonden/nachten:

  • maandagavond 12 november, 21:00 uur tot dinsdagochtend 13 november, 06:00 uur
  • dinsdagavond 13 november, 21 uur tot woensdagochtend 14 november, 06:00 uur
  • woensdagavond 14 november, 21:00 uur tot donderdagochtend 15 november, 06:00 uur
  • donderdagavond 15 november, 21:00 uur tot vrijdagochtend 16 november, 06:00 uur
  • Vrijdagavond 16 november is ingepland als reserveavond voor als de werkzaamheden uitlopen.

Tijdens de halve rijbaanafzetting wordt het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden geleid met tijdelijke verkeerslichten. Dit kan enige vertraging geven. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang.

SLAG OM DE ARM

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent.

GELUIDSOVERLAST

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het intrillen van de buispalen kan de nodige geluidsoverlast geven.
Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van geluidssignalen, de ‘piepjes’. Deze signalen gaan af als de vrachtwagens achteruitrijden. De signalen zijn verplicht om de veiligheid van de wegwerkers te borgen.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

laatst bijgewerkt op: 11 nov 2018 09:47Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht