Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Celstraf geëist voor steekpartij tennisclub Baambrugge

Datum: 26 oktober 2018
Bron: RTV Utrecht

De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor een steekpartij bij een tennisvereniging in Baambrugge, heeft een celstraf van 30 maanden tegen zich horen eisen, waarvan tien maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

Justitie wil verder dat de 22-jarige verdachte zich regelmatig meldt en zich laat behandelen. De man heeft onder meer verslavingsproblemen en moet daarom regelmatig gecontroleerd worden op het gebruik van cannabis en alcohol. Het OM wil ook dat hij begeleid gaat wonen.

INCIDENT

Bij het incident op 14 juli raakte een 34-jarige man uit het Noord-Hollandse Wiereningerwerf gewond. Hij werd 's nachts rond 04.30 uur op de Wethouder van Oostveenstraat vlakbij de sportclub op straat gevonden. De dader was toen al gevlucht.

Volgens het OM is poging doodslag en mishandeling bewezen. Er waren getuigen van de ruzie, maar die verklaarden niet goed gezien te hebben wat er gebeurde. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte iets uit zijn tas haalt, naar het slachtoffer loopt en de man verminkt. Volgens het OM gebeurde dat met een mes.

De verdachte verklaarde eerder dat hij zich niets van het incident herinnert. Hij had die nacht veel alcohol op en er zou iets over zijn moeder zijn gezegd, waarna er ruzie ontstond. De volgende herinnering was dat hij met een gehavend gezicht in zijn bed lag. Daarna meldde hij zich bij de politie.

ARBEIDSONGESCHIKT

Het slachtoffer uit Wierengerwerf is tegelzetter, maar kan sinds het incident niet meer werken. Hij zei eerder dat hij nog geen fles cola kan optillen. Na het steekincident werd hij meerdere keren geopereerd, maar dat bracht complicaties met zich mee.

Ook kreeg hij een zenuwtransplantatie, wat gevolgen had voor zijn been. Of hij herstelt en hoe het herstel zal verlopen, is volgens het OM nog niet duidelijk.

De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

laatst bijgewerkt op: 26 okt 2018 19:02Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht