Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Controles voor mobiel banditisme - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Controles voor mobiel banditisme

Datum: 23 november 2011
Bron: www.petershotnews.nl

Wilnis - Agenten van politie Utrecht, het KLPD en de Koninklijke Marechaussee en buitengewoon opsporingsambtenaren van de Belastingdienst voerden in de afgelopen weken op diverse locaties in de districten Lekstroom en Rijn&Venen verkeerscontroles uit in het kader van het project Mobiel Banditisme.

Aanhoudingen
De aanhouding van vier mannen in verband met het aantreffen van een stroomstootwapen, een busje pepperspray en verdovende middelen. Ook werden gebruikershoeveelheden verdovende middelen en een mes ingenomen.
De aanhouding van een automobilist die soft- en mogelijk harddrugs bij zich had. In zijn auto werd ook een stroomstootwapen gevonden. Daarnaast verkeerde hij onder invloed van alcohol en blies 235 ug/l. op het ademanalyseapparaat.
De aanhouding van drie personen, omdat zij 800 wietplantjes(stekjes) bij zich hadden. Boven-dien werden in een andere auto nog eens 250 wietplantjes aangetroffen.
Bij een automobilist werden zes messen aangetroffen die hij op diverse plekjes in zijn auto had verstopt. Bovendien moest deze automobilist nog 17 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Donkere Dagen Offensief
De controleplaatsen, dagen en tijdstippen zijn gekozen aan de hand van het criminaliteitsbeeld. De komende periode ligt de focus op personen waarvan bekend is dat zij woninginbraken plegen. Het aanpakken van deze personen binnen het project Mobiel Banditisme maakt deel uit van het donkere dagen offensief. Het hoofddoel van de controles is, om na analyse van het criminaliteitsbeeld, door middel van intensieve samenwerking met diverse opsporingsdiensten, gericht verkeerstoezicht te houden op - voor mobiel banditisme - nodale punten, met focus op dadergroep verantwoordelijk voor woning-, bedrijfsinbraken en autokraken. Daarnaast wil de politie door het zichtbaar aanwezig te zijn op verschillende locaties het veiligheidsgevoel verhogen, het aanhouden van gesignaleerden en ongewenste vreemdelingen en het innen van openstaande geldboetes en naheffingen.

Dinsdagmiddag 15 november werd er gecontroleerd ter hoogte van de begraafplaats in Wilnis. Langs de N201 bij Vinkeveen stond een voertuig van de belastingdienst welke kentekens van voertuigen scande. Wanneer een kenteken gesignaleerd stond werden deze auto's naar de controleplaats begeleid door motoragenten.

 

laatst bijgewerkt op: 25 feb 2018 19:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht