Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie schiet bij bedreiging in Hilversum

Datum: 13 november 2018
Bron: RTV NH

Dinsdagmiddag 13 november heeft de politie na een melding van een bedreiging geschoten op een verdachte in Hilversum. De man is daarbij gewond geraakt en vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn gezondheidstoestand is op dit moment onbekend.

Rond 13.30 uur kregen politieagenten een melding van een bedreiging in een woning op de Frederik van Eedenlaan. Politieagenten troffen de man aan die de bedreiging had geuit en wilden hem aanhouden. De agenten zagen dat hij een steekwapen in zijn hand had. Om hem te kunnen aanhouden maakten de agenten gebruik van peperspray en daarna heeft de politie op de man geschoten.

Omdat er is geschoten door de politie doet de Rijksrecherche onderzoek. Ook wordt er onderzoek gedaan naar wat zich precies in de woning heeft afgespeeld.

Rijksrecherche en onderzoek

Om hun werk te kunnen doen, mogen agenten als dat nodig is geweld gebruiken. Soms hebben zij daarin geen keus. Waar anderen een stap terug doen, stappen zij naar voren. Geweld gebruiken mag niet zomaar, er zijn strenge voorwaarden en regels aan verbonden. Ook moet de politieagent de inzet van geweld altijd melden en verantwoording afleggen over het toegepaste geweld. Bij schietincidenten zoals deze doet de Rijksrecherche altijd onderzoek. De Rijksrecherche is een onafhankelijke partij die onderzoek doet voor het Openbaar Ministerie. Meer informatie leest u op onze speciale themapagina (link toevoegen: https://www.politie.nl/themas/geweldsinzet.html).

laatst bijgewerkt op: 13 nov 2018 16:04Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht