Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Boeteregen bij verkeerscontrole N212 Wilnis

Datum: 14 november 2018
Bron: Petershotnews.nl

Bij een grote politiecontrole langs de N212 bij Wilnis zijn woensdag meerdere bestuurders op de bon geslingerd. Zowel de belastingdienst als de verkeerspolitie waren aanwezig.

Agenten hielden de controle op de parkeerplaats bij de begrafenisplaats langs de N212. Motorrijders van de politie haalden in de wijde omgeving diverse voertuigen van de weg die ontworpen werden aan de controle.

Zo zag een motoragent een jongen wel erg onzeker op zijn scooter zitten. Toen deze gecontroleerd werd bleek het 15-jarige jochie te jong om het voertuig te mogen besturen en dat was niet de eerste keer. Zijn moeder moest hem samen met een proces-verbaal komen ophalen.

Ook werd een tractorrijder van de weg gehaald omdat hij de gesloten verklaring op de N212 negeerde net als een brommobiel. Verder deelde de politie één bekeuring uit voor het niet dragen van een autogordel, het inhalen bij een doorgetrokken streep en het doorrijden bij een rood verkeerslicht.

De politie haalde één bestuurder van de weg omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Twee voertuigen hadden een uitstekende lading waarvoor de bestuurders bekeurd zijn.

Meerdere auto's met een aanhangwagen werden van de weg gehaald voor een technische controle. Hiervan hadden twee wagens niet werkende verlichting, hadden twee andere hun lading niet gezekerd en kregen twee bestuurders een bekeuring voor het ontbreken of niet functionerende van de losbreekreminrichting.

Verder heeft de politie vier keer een bekeuring geschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en één keer voor het kentekenbewijs. Had één voertuig niet voldoende band profiel, werkte bij een ander de claxon niet en overschreed één het geluidsniveau.

De belastingdienst heeft tijdens de controle vijf keer gehandhaafd en daarbij achterstallige motorrijtuigenbelasting geïnt.

laatst bijgewerkt op: 14 nov 2018 14:53Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht