Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Minderjarige vlogger filmt vuurwerkvernieling in Wilnis

Datum: 16 december 2018
Bron: 0297.nl

Drie minderjarigen hebben zaterdagavond een glijbaan in Wilnis vernield met vuurwerk. De drie filmden hun daad en plaatsen hiervan een video op YouTube.

De brandweer werd rond half negen gebeld voor brand in een speelparkje aan de Rietvoorn in het dorp. Daar waren een aantal folderpakketten in brand gestoken en bleek de glijbaan vernield door vuurwerk. Buurtbewoners hebben het vuur uiteindelijk geblust.

Niet veel later werd de redactie van deze website getipt met een video. Daaruit bleek dat hhe een vlogger uit Wilnis is geweest. De vlogger wordt vergezeld door een vriend en een meisje die de negen minuut durende video filmt.

De drie waren onderweg naar de 'Oude Spoorbaan', maar sloegen op de vlucht. ,,We moeten effe rennen, o shit; hij komt!'' schreeuwen de drie in de video. Kort daarna leggen zij uit dat een gast heel boos ging doen en dat ze daarom even waren weggerend. Ze besluiten uiteindelijk om naar het plein bij de Rietvoorn te gaan waarna de filmster vraagt of daar geen mensen naar buiten komen. De vlogger denkt van niet.

Het vuurwerkfeestje voor de drie begint en er wordt lekker geknald, maar daarmee vernielen zij een glijbaan. Dat is goed te zien in de video. De drie zijn zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust en praten nog even met een voorbijganger. ,,Die hond is tenminste niet bang voor vuurwerk'' zegt één van de kinderen en de man loopt door.

Die zelfde avond verschijnt de video op YouTube waarin de vlogger vraag de videoclip leuk te vinden. De schade aan de glijbaan loopt in de honderden euro's. De politie is op de hoogte en doet verder onderzoek.

laatst bijgewerkt op: 16 dec 2018 13:52Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht