Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Prullenbakken, bushokje en lantaarnpaal vernield tijdens jaarwisseling De Ronde Venen

Datum: 03 januari 2019
Bron: Petershotnews.nl

De schade aan gemeentelijke eigendommen die tijdens de jaarwisseling in De Ronde Venen zijn ontstaan lijken dit jaar mee te vallen. Uit een eerste inventarisatie komt de gemeente uit op een lager schadebedrag dan vorig jaar.

Jaarlijks worden gemeentelijke eigendommen vernield door vuurwerk. Het gaat daarbij vooral om prullenbakken, bushokjes, en verkeersborden. Vorig jaar kwam de gemeente uit op een bedrag van 1910,- euro. Dat was toen aanzienlijk minder dan de 4700,- euro van het jaar daarvoor en de 25.000,- euro van het jaar daarvoor.

Dit jaar zitten er (nog) geen 'opvallende' schades tussen. Voor zover bekend zijn er twee prullenbakken van 350,- euro per stuk opgeblazen door vuurwerk en is er één bushokjes vernield aan de Industrieweg in Mijdrecht. Ook een straatlantaarn aan de Houtzaagmolen in Mijdrecht heeft de jaarwisseling niet overleefd en werden er putdeksels de straat uit geblazen in Abcoude.

De gemeente benadrukt dat het om een allereerste inventarisatie gaat, maar verwacht niet dat het bedrag veel hoger uitpakt. Ze spreken daarmee ook van een relatief rustig verlopen jaarwisseling, maar benadrukken dat dat elk schadegeval er één teveel is.

Particulieren eigendommen

Particulieren eigendommen zijn niet in de inventarisatie van de gemeente meegenomen. Deze vernielingen hebben wel plaatsgevonden. Zo werd er in Wilnis bij de Vlinderbosschool een deur opgeblazen, zijn de brievenbussen van de flat in Vinkeveen vernield, vlogen er twee auto's in brand in Mijdrecht en werd in Abcoude een PostNL brievenbus opgeblazen.

 

laatst bijgewerkt op: 4 jan 2019 13:21Karwei Vacatures Mijdrecht
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht