Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De meest gevreesde flitspaal van Nederland staat in Vreeland: 200 boetes per dag

Datum: 08 februari 2019
Bron: ad.nl

De nieuwe flitspalen in de regio Utrecht leveren veel geld op. De vijf die in 2018 het meest afgingen in de provincie Utrecht, zijn allemaal vrij nieuw. De flitspaal die vorig jaar landelijk het meest flitste, staat in Vreeland, in de gemeente Stichtse Vecht.

Bij het tankstation richting Hilversum, langs de N201 bij Vreeland, gingen in 2018 73.243 automobilisten de fout in: 72.682 van hen reden te hard, 561 bestuurders reden door het rode licht. Daarmee is dit de actiefste flitspaal van Nederland. Ook de nummer drie van de provincie Utrecht staat bij Vreeland, maar dan de andere kant op. Die flitste vorig jaar 49.729 keer, waarvan 326 keer voor rijden door rood licht.

In samenspraak

Op het wegdeel ter hoogte van de kruising waar de flitsers staan, geldt 60 kilometer per uur als maximumsnelheid, terwijl elders op de weg het maximum 80 kilometer per uur is. De flitspalen moeten volgens de provincie zorgen dat de verkeersveiligheid toeneemt. Op de kruising rijden veel auto’s door rood en vaak te snel. De provincie heeft de palen vorig jaar in samenspraak met politie en Openbaar Ministerie laten plaatsen.

laatst bijgewerkt op: 8 feb 2019 06:53Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht