Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

SV Argon onder vuur na racistische uitlatingen

Datum: 22 februari 2019
Bron: 0297.nl

De voetbalclub Argon uit Mijdrecht ligt onder vuur na een aantal racistische uitlatingen van de hoofdtrainer. De trainer zou vorige week in een wedstrijd tegen de Amsterdamse club WV-HEDW onder andere gezegd hebben: “Ga je wassen, zwarte lul.”

Het Algemeen Dagblad (AD) maakte vrijdagochtend in de krant bekend dat zeven spelers en de teammanagers zijn opgestapt. Die spelers hebben aan het AD aangegeven niet meer met de hoofdtrainer van Argon te willen samenwerken vanwege de uitspraken van de trainer die door hen als racistisch worden bestempeld.

Het bestuur van de club kwam niet veel later met een verklaring en schreef op de website: ,,Het bestuur herkent zich niet in het beeld dat van haar hoofdtrainer wordt geschetst. Het bestuur is bekend met hetgeen tijdens de wedstrijd tegen WVHEDW zou zijn gezegd door de trainer, maar het bestuur is niet bekend met andere feiten of omstandigheden.'' Ook zegt het bestuur de afgelopen week gesprekken te hebben gevoerd met alle betrokken partijen. Dinsdagavond is er zelfs een gesprek geweest tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep. Dat laten zij weten in een verklaring. De hoofdtrainer heeft daarin aangegeven dat hij zich uiterst ongepast heeft uitgelaten richting een paar spelers en de trainer van WVHEDW, dat hij dat niet had moeten doen. Ook bood hij zijn excuus aan.

Het nieuwsprogramma van SBS6, Hart van Nederland, werd ook getipt en reisde af naar het Mijdrechtse. Daar spraken zij met de voorzitter en enkele spelers. Het nieuwsitem wat online kwam gooide extra olie op het vuur en dat zorgde voor een landelijke discussie op de sociale media. 

Het bestuur van de club heeft daarom besloten de koppen weer even bij elkaar te steken.  Nu blijkt dat de totale spelersgroep heeft aangegeven het vertrouwen in de samenwerking met de trainer te hebben verloren. De club zit momenteel met de handen in het haar en beraden zich over de te nemen vervolg stappen om tot een oplossing van het probleem te kunnen komen.

laatst bijgewerkt op: 22 feb 2019 20:32Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht