Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Utrechtse seksboten krijgen nieuwe bestemming in Vinkeveen

Datum: 24 februari 2019
Bron: 0297.nl

Met het mooie weer van afgelopen weekend trekt iedereen er weer op uit en ook de Vinkeveense Plassen werden alweer druk bezocht. Hoe liggen de eilandjes erbij, heeft alles de winter overleefd of gewoon lekker genieten van de eerste zonnestralen op het water.

Minder genieten was het voor een aantal Vinkeveners die zich zorgen maken over een aantal 'verstopte' seksboten langs een recreatie eiland aan de Vinkeveense Plassen. De boten waren een doorn in het oog tijdens de vele pleziervaarttochtjes zondag.

Bij de redactie van deze website kwamen meerdere e-mails binnen. ''Dit is toch geen recreatie,, , ''Komen de hoeren naar Vinkeveen,, en ''Sinds wanneer hebben we een zandpad in het dorp,, waren enkele bezorgden reacties van de inwoners.

De seksboten zijn afkomstig van het voormalige Zandpad in Utrecht. De gemeente sloot het Zandpad in 2013 wegens vermeende mensenhandel. De tientallen seksboten werden verkocht en geveild.

Een aantal van die zogeheten 'seksboten' zijn verkocht aan een ondernemer die de boten in Vinkeveense Plassen een nieuwe bestemming geeft. De onderneemster kwam in gesprek met Recreatie Midden-Nederland en Staatsbosbeheer. Samen kwamen zij tot de conclusie dat Vinkeveense Plassen een geschikte plek was voor de ideeën van de onderneemster. Zij wil er vergaderruimtes aanbieden, maar ook ruimtes voor trainingen en teambuildingsactiviteiten.

Wanneer de boten in gebruik worden genomen is nog niet bekend. De naam van het nieuwe congrescentrum is er al wel: ''Ouwehoeren'' . Een toepasselijk naam gezien de herkomst van de boten.

De gemeente is inmiddels in actie gekomen. Klik hier voor een update van het bericht. 

laatst bijgewerkt op: 25 feb 2019 20:15



Family Mijdrecht




Terug

Family Mijdrecht