Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Bijrijder dodelijk ongeluk Vinkeveen spreekt op tv en geeft agenten de schuld - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bijrijder dodelijk ongeluk Vinkeveen spreekt op tv en geeft agenten de schuld

Datum: 26 oktober 2011
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen - De politie is er verantwoordelijk voor dat er zaterdag een dode is gevallen bij een achtervolging op de A2. Dat zei de vrijgelaten bijrijder van de vluchtauto dinsdagavond in Nieuwsuur (zie video onderaan bericht).

Het 35-jarige slachtoffer uit Maastricht, die in een door de politie gecreëerde file bij Vinkeveen stond, stierf nadat de achtervolgde auto bij Vinkeveen op zijn wagen botste. In de vluchtwagen zaten een vader (47) en zoon (24), die bij Culemborg benzine hadden gestolen.

KUNSTMATIGE FILE
De politie creëerde een file om de dieven aan te kunnen aanhouden. "Op het moment dat de politie een menselijk schild inzet, nemen ze een enorm risico'', stelde de zoon in Nieuwsuur.

"Stoppen was voor ons op dat moment niet meer aan de orde". Hij erkende wel dat hij en en zijn vader die de auto bestuurde, bij het tankstation wegreden zonder te betalen. Op de vraag waarom zij dit deden, wilde de zoon in de uitzending niet ingaan.

PANIEK
De 47-jarige bestuurder, die nog vast zit, negeerde een stopteken van de politie. Zijn zoon stelde bij de Nieuwsuur dat zijn vader in paniek raakte. "We konden nergens meer heen toen we heen en weer werden geslingerd tussen de politieauto's."

De file, die de politie had gecreëerd om de verdachten aan te houden, zag de bestuurder volgens zijn zoon niet aankomen. "Daar let je niet op als de politie je van de weg probeert te drukken."

ADVOCAAT
Advocaat Gerald Roethof, die de twee mannen vertegenwoordigt, sluit zich bij zijn cliënt aan. "Aanvankelijk was geen sprake van een dollemansrit", stelde hij in Nieuwsuur.

Volgens Roethof is het een terechte vraag waarom zijn cliënten benzine stalen. "Maar bij tankstations hangen camera's waarmee je kan zien wie er getankt heeft. De politie draagt minimaal gedeelde verantwoordelijkheid voor de dood van de automobilist."

Het OM liet dinsdag weten niet inhoudelijk op de uitlatingen te willen reageren. Zij leggen de bestuurder doodslag ten laste. De rechter-commissaris in Utrecht heeft dinsdag het voorarrest van de man met twee weken verlengd.

Bekijk hieronder de uitzending terug van Nieuwsuur.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht