Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Automobilist gebruikt 72 keer de toegestane hoeveelheid amfetamine

Datum: 11 maart 2019
Bron: Politie

De politie heeft 23 januari een 43-jarige man uit IJsselstein aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Agenten namen een speekseltest af voor onderzoek. Nu blijkt de man 72 keer de toegestane hoeveelheid amfetamine gebruikt te hebben.

In het nieuwsbericht hieronder werd aangegeven dat uit de speekseltest van de verdachte vermoedelijk amfetamine of methamfetamine had gebruikt. De uitslag van het bloedonderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bevestigde nu het gebruik van amfetamine. De grenswaarde voor amfetamine in het bloed is 50 microgram per liter bloed. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte 3600 microgram amfetamine per liter bloed had. Dat is dus 72 keer de toegestane hoeveelheid.

Nieuwsbericht

 

De politie heeft woensdag 23 januari op de A2 bij Abcoude een 43-jarige man uit IJsselstein aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl zijn rijbewijs al vorig jaar was ingevorderd en hij was onder invloed van verdovende middelen.

Omstreeks 20.50 uur controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A2 bij Abcoude een auto op de naleving van de regels van de Wegenverkeerwetgeving. Toen ze de bestuurder naar zijn rijbewijs vroegen keek deze in zijn portefeuille en zei dat het rijbewijs niet bij zich had. Een van de agenten had echter duidelijk een rijbewijs gezien in de portefeuille van de bestuurder. Toen hij de man daarmee confronteerde gaf hij het rijbewijs alsnog af. Toen bleek ook waarom hij het niet wilde afgeven. Het rijbewijs was in oktober 2018 ongeldig verklaard.

Lont

Verder zagen de agenten in het opbergvak van het portier een klapmes liggen. De Wet Wapens en Munitie verbied het dragen van een dergelijk mes. Dat wil zeggen: het moet tijdens vervoer zodanig deugdelijk verpakt zijn dat het mes niet voor onmiddellijk gebruik kan worden aangewend. Op de achterbank lag ook nog een sporttas met daarin duidelijk zichtbaar een voorwerp met een lont er aan. Vermoedelijk illegaal vuurwerk, een soort vuurwerkbom. Het mes en het vuurwerk werden in beslag genomen. De vuurwerkbom is door een speciaal voertuig voor het vervoer van illegaal vuurwerk opgehaald voor nader onderzoek.

Witte poeder

Ten slotte zagen de agenten nog een doorzichtig zakje met een witte poeder, vermoedelijk methamfetamine. Volgens de bestuurder was het medicijn voor zijn buik. Uit de speekseltest kwam echter naar voren dat de man vermoedelijk amfetamine of methamfetamine had gebruikt. Het spul werd in beslag genomen en tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs, het rijden zonder rijbewijs, het dragen van een klapmes en voor het bezit van illegaal vuurwerk.

laatst bijgewerkt op: 11 mrt 2019 20:08Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht