Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Beveiligingsbeelden: overvallers maken €170.000 aan parfum buit bij overval Mijdrecht

Datum: 12 maart 2019
Bron: Opsporing Verzocht

Vijf daders beroven in december 2018 midden in de nacht een distributiecentrum in Mijdrecht. Ze bedreigen en knevelen de bewakers en maken voor ruim 170.000 euro aan parfum buit.

Kort na 03.00 uur in de nacht van 16 op 17 december vallen drie mannen binnen bij het distributiecentrum aan de Industrieweg. Gewapend met een vuurwapen en een breekijzer overrompelen ze de twee aanwezige beveiligers.

Intussen komt buiten een Mercedes-bus aanrijden met daarin nog twee daders. Die bus wordt klaargezet bij een laaddok om de gestolen goederen in te laden.

Bijna anderhalf uur binnen

Nadat de bewakers zijn vastgebonden, hebben de overvallers ruim een uur nodig om de brandkasten open te krijgen waarin hun buit wordt bewaard. Wanneer dat lukt, laden ze voor 172.000 euro aan parfum in de bestelbus.

Het leek er overigens op dat de overvallers met een sleutel naar binnen waren gekomen. Wat verder opviel is dat ze zich vrij begripvol, haast schuldig, opstelden tegenover hun slachtoffers.

Om 04.30 uur gaan de daders ervandoor; drie met de Mercedes-bus en twee te voet. Het is mogelijk dat die twee verderop buiten het zicht van de camera alsnog in de bus zijn gestapt.

Gestolen kentekenplaten

De gebruikte bestelwagen is een witte, dubbel verlengde Mercedes Sprinter. Die was waarschijnlijk voorzien van gestolen kentekenplaten.

De politie denkt dat die nummerborden op de Eduard Hellendoornstraat in Amsterdam van een soortgelijke bus af zijn gehaald. Dat moet gebeurd zijn tussen 20.00 uur op zaterdag 15 december en de overval ruim 30 uur later. Overigens is de Sprinter nog niet terecht. De politie houdt er zelfs rekening mee dat die ergens door de daders is gehuurd. Als iemand vermoedt waar de bus nu is, hoort de politie dat graag.

Bewakingsbeelden

Ondanks de inspanningen van de daders om onherkenbaar te blijven, is er een aantal kenmerken die mogelijk tot herkenning kunnen leiden. De vijf mannen zouden met een Noord-Afrikaans accent spreken. Ook leken ze precies te weten waar ze moesten zijn en zelfs hoe laat de beveiligers zouden worden afgelost.

Kijkt u naar de beelden en laat het de politie weten als u een of meer van de daders herkent aan bijvoorbeeld de kleding, het postuur of de manier van bewegen. De dadergroep had die nacht de beschikking over een witte Mercedes Sprinter; mogelijk kan iemand die in verband brengen met een of meer verdachten.

laatst bijgewerkt op: 12 mrt 2019 21:38Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht