Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dronken man vergeet dat hij niet kan zwemmen in Vinkeveen

Datum: 24 oktober 2011
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen - De politie houdt in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 oktober op de Molenkade een 31-jarige man uit Arnhem aan op verdenking van rijden onder invloed. De verdachte probeert te ontkomen. Hij is zo onverstandig om in het water te springen en is kennelijk vergeten dat hij niet kan zwemmen.

Surveillerende agenten zien die nacht om 03.40 uur op de Vinkenkade dat de bestuurder van een personenauto moeite heeft bij het ronden van een verkeerspleintje. Ze besluiten de man te controleren en gaan achter hem aan. De bestuurder geeft vol gas en wil de agenten kennelijk afschudden. Verderop bij een parkeerplaats aan de Molenkade treffen de agenten de auto aan, zonder de bestuurder erin.

De agenten zien de bestuurder wegrennen. Hij wil zich kennelijk verstoppen. De agenten sommeren hem tevoorschijn te komen. De verdachte antwoordt met hulpgeroep. Hij is in het water gesprongen. De agenten halen hem eruit en laten hem blazen. De blaasproef valtl voor de verdachte negatief uit. De agenten houden hem aan en nemen hem mee naar het politiebureau. Daar wijst de ademanalyse 550 ug/l uit. De verdachte krijgt een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht